خواص مرزنجوش (Marjoram) بر سیستم عصبی بیشتر از برخی گیاهان است، از خواص مرزنجوش درمان سردرد، بیخوابی، اضطراب و ناراحتیهای گوارشی میباشد.
مصرف مرزنجوش بسیار برای سلامتی مفید است و قسمتهای مورد استفاده آن شامل قسمتهای رویشی گیاه، ساقه گل و برگ است. نامهای دیگر این گیاه مرزنگوش، مرزه گوش، مردگوش، ریحان داود، عنقر، سومق و چند نام دیگر است.
برای درمان برونشیت ،6 گرم مرزنجوش در 200 سی سی آب جوش 20 دقیقه دم کرده صاف نموده با عسل شیرین کنید یک ساعت بعد از غذا یک یا دو فنجان میل شود. این محلول برای درمان انواع سرماخوردگیها مفید است. به مدت یک هفته استفاده شود.
برای دردهای شدید رماتیسمی و دررفتگی استخوان میتوانید از روغن مرزنجوش استفاده کنید. طرز تهیه روغن مرزنجوش: 50 گرم مرزنجوش در 250 گرم روغن زیتون مخلوط کرده در یک شیشه دربدار محکم ریخته شیشه را در آب جوش گذاشته به مدت 3 ساعت آهسته در آب بجوشد سپس صاف نموده میتوان از این روغن استفاده کرد.
خواص درمانی مرزنجوش
طبیعت گیاه مرزنجوش گرم و خشک است.
خواص دارویی این گیاه به طور خلاصه عبارتند از:
50 گرم مرزنجوش در 250 گرم روغن زیتون مخلوط کرده در یک شیشه دربدار محکم ریخته شیشه را در آب جوش گذاشته به مدت 3 ساعت آهسته در آب بجوشد سپس صاف نموده میتوان از این روغن استفاده کرد.
این روغن با روغن اترج، بابونه، اکالیپتوس، سرو کوهی، استوخودس،نارنگی، رزماری، درخت چای، بهار نارنج و گل سرخ، به خوبی مخلوط می شود.
یکی دیگر از مزایای مرزنجوش افزایش سیستم قلبی عروقی و گردش خون است. این با از بین بردن خطرات رایج در ارتباط با بیماری های قلبی عروقی به بدن ما کمک می کند. برخی از راه های کمک کننده آن عبارتند از: کاهش فشار خون، تا حد زیادی کاهش خطر ابتلا به فشارخون و در نتیجه مشکلات قلب.
مرزنجوش منبع عالی فیبر است و صفرا و سموم سرطان زای موجود در روده ها را دفع می کند.مصرف منظم این گیاه باعث کاهش یافتن میزان کلسترول می شود.
گیاه مرزنجوش، از قدیم برای برطرف کردن ککومک بسیار مفید شناخته میشده است و بهدلیل بوی خوشی که دارد، برخی به آن ادکلن طبیعی میگویند. برگها و سرشاخههای گلدار این گیاه خواص درمانی مانند ضد نفخ، آرامبخش، مقوی معده و خلطآور دارد و در استعمال خارجی برای التیام زخمها به کار میرود.
این گیاه در درمان بیماریهایی مانند مالیخولیا، لقوه، فلج، تنگینفس و خفقان موثر و درضمن قاعدهآور، شادیآور، برطرفکننده ککومک، برونشیت، سیاتیک، تقویت معده، بیخوابی و بدبویی عرق است اما استفاده زیاد مرزنجوش برای کلیه?ها مضر خواهد بود.
مرزنجوش به عنوان “آرام بخش اعصاب“و “مقوی قلب،” مورد استفاده قرار میگیردو به ترویج گردش خون بهتر کمک می کند.روغن مرزنجوش برای سرفه، شکایت صفرا، گرفتگی معده و اختلالات گوارشی، افسردگی، سرگیجه، میگرن، سردرد عصبی، درد عصب، فلج، سرفه، آبریزش بینی استفاده می شوددر مواد غذایی، مرزنجوش ادویه آشپزی است.روغن مرزنجوش در تولید صابون و لوازم آرایشی به عنوان یک عطر استفاده می شود.
استفاده از مرزنجوش برای تمامی گروه های خونی بلامانع است.
در صورت بروز تهوع، استفراغ و یا اسهال مصرف مرزنجوش باید متوقف شود و از زیادهروی در مصرف آن بدون نظر پزشک متخصص خودداری شود.
بیماران مبتلا به ناراحتیهای کلیوی بایستی از مصرف مرزنجوش خودداری کنند، استفاده زیاد مرزنجوش برای کلیهها مضر است.
در تماس مستقیم با برگهای تازه گیاه مرزنجوش، ممکن است پوست یا چشم متورم شود، همچنین مصرف طولانی مدت این گیاه باعث ایجاد سرطان میگردد.
استفاده آن برای زنان باردار مضر بوده، منجر به سقط جنین خواهد شد. همچنین استفاده از این گیاه برای کودکان زیر پنج سال ممنوع است.
از زیاده روی در مصرف آن بدون نظر پزشک متخصص خودداری شود و بیمارا ن مبتلا به ناراحتی های کلیوی از مصرف مرزنجوش نیز خودداری کنند. استفاده زیاد مرزنجوش برای کلیه مضر است.
منبع: saat24.news