درمان خانگی کاندیدیازیس یا عفونت قارچی پوست

درمان خانگی کاندیدیازیس یا عفونت قارچی پوست

احتمالا دوست ندارید چنین چیزی را بشنوید، اما واقعیت این است که پوست شما خانه‌ای برای هزاران باکتری و قارچ است. اکثر آنها بدون هیچ مشکلی روی پوست شما زندگی و رشد می‌کنند. اما بعضی از آنها ممکن است عفونی شوند و باعث ایجاد عفونت‌هایی شوند مانند کاندیدیاز پوستی ، که به عنوان کاندیدیاز جلدی یا عفونت قارچی پوست نیز شناخته می‌شود.

این مشکل معمولا زمانی شروع می‌شود که قارچ کاندیدا (که مخمر نیز نامیده می‌شود) روی پوست شما خارج از کنترل رشد می‌کند.

این مشکل پوستی ممکن است به دلیل هوای گرم، پوشیدن لباس مرطوب یا تنگ، خشک کردن نامناسب پوست، عدم رعایت بهداشت، عدم عوض کردن لباس زیر به طور مرتب، چاقی، سیستم ایمنی ضعیف، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها و استفاده از کورتیکواستروئیدها یا سایر داروهایی که بر سیستم ایمنی تاثیر می‌گذارند، رخ بدهد.

در اثر این عفونت، ممکن است خارش و راش قرمز روی پوست ایجاد شود. راش‌ها غالبا در قسمت‌های تا شدگی پوست رخ می‌دهند.

در بعضی موارد، عفونت می‌تواند موجب ایجاد ترک و درد در پوست شود، و حتی ممکن است تاول و دمل هم روی پوست به وجود بیاید. اگر این بیماری پوستی به موقع کنترل نشود، عفونت ممکن است کم کم به مناطق دیگر بدن نیز گسترش بیابد.

کاندیدیاز پوستی معمولا زیر بغل، روی کشاله‌ی ران، بین انگشتان و زیر سینه ایجاد می‌شود. با این حال، ممکن است در ناخن، لبه‌های ناخن و گوشه‌های دهان نیز عفونت دیده شود.

هنگامی‌ که پای کاندیدیاز پوستی به میان می‌آید، می‌توانید این مشکل را با بهبود اوضاع بهداشت، اعمال تغییرات در سبک زندگی و برخی از داروهای ساده و در عین حال موثر خانگی درمان کنید.

داروهای خانگی برای رفع کاندیدیاز پوست

در این نوشتار با ۱۰ درمان اصلی کاندیدیاز پوستی آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید!

۱. روغن نارگیل

روغن نارگیل دارای خواص ضد قارچی است که ثابت شده با قارچ مسئول کاندیدیاز پوستی به خوبی مبارزه می‌کند.

خواص ضد قارچی روغن نارگیل به دلیل لوریک اسید و کاپریلیک اسید موجود در آن است.

یک مطالعه که در سال ۲۰۱۱ در Acupuncture & Electro-Therapeutic Research منتشر شد، گزارش می‌دهد که کاپریلیک اسید دارای خواص ضد عفونت است.

مطالعه‌ی دیگری که در سال ۲۰۱۶ در Scientifica منتشر شد، گزارش می‌دهد که روغن نارگیل دارای فعالیت ضد قارچی قابل‌توجهی است و از این نظر با داروهای ضد قارچی کتوکونازول قابل قیاس است.

این روغن هنگامی ‌که به صورت خوراکی در مقادیر کمی مصرف شود و همچنین زمانی که به صورت موضعی استفاده می‌شود، می‌تواند قارچ را بکشد.

– برای مصرف خوراکی، ۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل فرا بکر را به قهوه‌ی صبحانه یا اسموتی صبحانه‌تان اضافه کنید.

– برای استفاده‌ی موضعی، روغن نارگیل گرم را در ناحیه‌ی آسیب‌دیده استعمال کنید و به آرامی ماساژ دهید تا روغن به داخل پوست نفوذ کند. چند بار در روز این روش درمانی را انجام دهید.

شاید این مطلب را هم بپسندید:  36نوع روغن گیاهی و خواص آنها

۲. روغن درخت چای

روغن درخت چای دارای خواص ضد قارچی است و به همین دلیل می‌تواند قارچ‌هایی را که باعث مشکلات پوستی مانند کاندیدیاز پوستی می‌شوند، از بین ببرد.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۶ که در ژورنال میکروبیولوژی بالینی منتشر شد، خواص ضد قارچ روغن درخت چای را به طور مشخصی نشان می‌دهد.

– ۳ یا ۴ قطره روغن درخت چای ارگانیک را با ۱ قاشق چایخوری روغن زیتون یا روغن بادام شیرین مخلوط کنید.

– سپس ترکیب روغنی به‌دست آمده را روی پوست مالش بدهید.

– اجازه بدهید۳۰ دقیقه بماند، سپس آن را با استفاده از آب گرم بشویید.

– این روش درمانی را ۳ تا ۴ بار در روز انجام دهید.

* نکته‌ی احتیاطی: روغن درخت چای بسیار قوی است و ممکن است سوزش یا واکنش آلرژیک روی پوست بعضی از آدم‌ها ایجاد کند. توصیه می‌شود ابتدا کمی از آن را در قسمت داخلی بازو امتحان کنید تا به این وسیله بتوانید احتمال وجود هر گونه واکنش نامطلوب را بررسی کنید.

۳. سیر

سیر دارای تعدادی از ترکیبات حاوی گوگرد است که خواص ضد قارچ طبیعی به آن می‌دهند و سبب می‌شوند که ماده‌ای مناسب برای مبارزه با عفونت‌های قارچی باشد.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۶ که در Revista Iberoamericana de Micología منتشر شد، خواص ضد قارچ آجوئن (ترکیب موجود در سیر) و استفاده‌ی بالقوه از آن در آزمایشات بالینی برای درمان عفونت‌های قارچی را به طور برجسته‌ای نشان می‌دهد. برای استفاده از سیر جهت درمان کاندیدیاز پوستی یا جلدی به یکی از روش‌های زیر عمل کنید:

– برای مصرف سیر به صورت خوراکی، ۲ یا ۳ حبه خام آن را به طور روزانه همراه با سالاد یا غذاهای دیگر بخورید.

– برای استفاده از سیر به صورت موضعی، آب سیر تازه استخراج شده را در منطقه‌ی آسیب‌دیده استعمال کنید. اجازه بدهید ۵ دقیقه بماند، سپس آن را با آب بشویید. این روش درمانی را ۲ تا ۳ بار در روز انجام دهید.

– روش دیگر این است که می‌توانید سیر را به صورت مکمل یا پودری مصرف کنید. فقط یادتان باشد که برای این کار ابتدا باید با پزشک‌تان مشورت کنید.

۴. ماست پروبیوتیک

ماست، به خصوص ماست یونانی یا پروبیوتیک دیگر که حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس است، می‌تواند با تولید پراکسید هیدروژن، کاندیدا را از بین ببرد.

یک مطالعه‌ی منتشر شده در مجله‌ی جهان علمی در سال ۲۰۱۵ ماهیت ضد قارچ لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس را نشان می‌دهد. برای درمان کاندیدیاز پوستی، فقط بایدماست ساده و شیرین نشده را استفاده کنید.

– برای مصرف ماست به صورت خوراکی، ۲ تا ۳ فنجان ماست پروبیوتیک را هر روز به مدت چند هفته بخورید.

– برای استفاده‌ی موضعی از ماست پروبیوتیک، مقداری از آن را در منطقه‌ی آسیب‌دیده بمالید. اجازه بدهید به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بماند، سپس آن را با آب گرم به طور کامل بشویید. این روش درمانی را یک یا دو بار در روز و به مدت چند روز انجام دهید.

۵. سرکه سیب

سرکه سیب حاوی آنزیم‌هایی است که به بهبود pH بدن و حذف قارچ بیش از حد کمک می‌کنند.

این ماده همچنین دارای خواص کاهش قند خون است بدین معنی که می‌تواند دیابت را تحت کنترل داشته باشد. قند خون بالا نقش مهمی ‌در رشد کاندیدا دارد.

سرکه سیب در عین حال غنی از مواد معدنی است که باعث تقویت ایمنی شما می‌شوند.

– برای مصرف سرکه سیب به صورت خوراکی، ۱ یا ۲ قاشق غذا خوری سرکه سیب تصفیه نشده را به یک لیوان آب اضافه کنید. ترکیب حاصل را دو بار در روز بخورید.

– برای استفاده‌ی موضعی از سرکه سیب تصفیه نشده، آن را با مقدار مساوی آب مخلوط کنید. ترکیب حاصل را روی پوست آسیب‌دیده استعمال کنید. اجازه بدهید به مدت ۳۰ دقیقه بماند، سپس آن را با آب بشویید. این روش درمانی را دو بار در روز تکرار کنید.

شاید این مطلب را هم بپسندید: خواص سرکه سفید برای سلامتی، زیبایی و پاک کنندگی

۶. روغن اورگانو

روغن اورگانو، که غنی از ترکیبات گیاهی کارواکرول و تیمول است، در برابر عفونت قارچی تاثیر بسیار زیادی دارد. این روغن با دهیدراته کردن و از بین بردن قارچ‌های مضر کار خود را انجام می‌دهد.

روغن اورگانو یا پونه‌ی کوهی در عین حال برای تقویت سیستم ایمنی بدن هم مفید است. برای استفاده از این روغن جهت درمان کاندیدیاز پوستی به یکی از دو روش زیر عمل کنید:

– برای استفاده‌ی موضعی از این روغن، ۳ تا ۵ قطره از آن را با ۳۰ میلی‌لیتر روغن بادام شیرین، روغن نارگیل گرم یا روغن زیتون مخلوط کنید. این ترکیب روغنی را در منطقه‌ی آسیب‌دیده استعمال کنید. اجازه بدهید ۳۰ دقیقه بماند، سپس آن را با آب گرم بشویید. این روش درمانی را دو بار در روز انجام بدهید.

– برای مصرف روغن اورگانو به صورت خوراکی، ۳ قطره از آن را به یک لیوان آب اضافه کنید. ترکیب حاصل را دو بار در روز و به مدت چند روز تا ۱ هفته بنوشید.

۷. دارچین

دارچین نیز برای درمان کاندیدیاز پوستی بسیار موثر است. این ماده خواص ضد قارچی قدرتمندی دارد که می‌توانند رشد قارچ کاندیدا را کنترل کنند. برای استفاده از دارچین جهت درمان کاندیدیاز پوستی یکی از دو شیوه‌ی زیر را امتحان کنید:

– برای مصرف این ماده به صورت خوراکی، ۱ تا ۲ فنجان چای دارچین را هر روز بخورید. برای تهیه‌ی این چای نصف قاشق چایخوری پودر دارچین را به یک و نیم فنجان آب اضافه کنید و اجازه بدهید به مدت ۵ دقیقه بجوشد. در نهایت ترکیب را صاف کنید و دمنوش حاصل را بنوشید. شما همچنین می‌توانید کمی آبلیمو به آن اضافه کنید.

برای استفاده موضعی، چند قطره روغن دارچین را در ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون فرابکر یا روغن نارگیل رقیق کنید. این ترکیب روغنی را در منطقه‌ی آسیب‌دیده استعمال کنید. اجازه بدهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند، سپس آن را بشویید. این روش درمانی را روزی یک بار و به مدت چند روز انجام دهید.

نکته‌ی احتیاطی: زنان باردار نباید روش‌های درمانی با استفاده از دارچین را امتحان کنند.

خرید سریع و آسان از عطاری نوایگان: دارچین

۸. تقویت سیستم ایمنی

اگر سیستم ایمنی بدن ضعیف شده باشد، بیش‌تر مستعد ابتلا به عفونت قارچی هستید. از این رو، برای مبارزه با کاندیدیاز پوستی و جلوگیری از عفونت بیش‌تر، مهم است سیستم ایمنی را تقویت کنید.

یک سیستم ایمنی خوب، که از گلبول‌های سفید تشکیل شده‌است، توانایی جست‌وجوی پاتوژن‌هایی مانند قارچ‌ها و از بین بردن آنها را دارد. از سوی دیگر، یک سیستم ایمنی ضعیف می‌تواند باعث رشد و گسترش سریع میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا شود.

– شما می‌توانید با داشتن یک رژیم غذایی سالم سیستم ایمنی‌تان را تقویت کنید. سبزیجات، میوه‌ها، آجیل و دانه‌ها را به میزان زیادی مصرف کنید چرا که مواد مغذی مورد نیاز سیستم ایمنی بدن را فراهم می‌کند.

– همچنین، به میزان کافی بخوابید، استرس‌تان را کنترل کنید، از سیگار و الکل دوری کنید و به طور منظم ورزش کنید.

۹. کنترل سطح قند خون

مخمر از شکر تغذیه می‌کند. بنابراین، اگر مبتلا به دیابت هستید و سطح قند خون‌تان به خوبی کنترل نمی‌شود، در معرض خطر ابتلا به عفونت‌های قارچی هم هستید.

قند خون بالا به این معنا است که قند به میزان بیش از حد در بدن شما وجود دارد و می‌تواند سبب شود که قارچ در بدن شما رشد کند و در نتیجه یک عفونت قارچی ایجاد شود.

– سطح قند خون‌تان را با کاهش میزان قند مصرفی در رژیم غذایی‌تان و انجام تمرینات ورزشی به مدت ۳۰ دقیقه و دست کم ۳ بار در هفته کنترل کنید.

– در عین حال، دستورالعمل‌های پزشک‌تان را دنبال کنید و داروهای خوراکی یا انسولین را مطابق با دستور او مصرف کنید.

۱۰. رعایت بهداشت

رعایت بهداشت به شیوه‌ی مناسب برای پیشگیری و درمان کاندیدیاز پوستی و کنترل عفونت ضروری است.

– لباس‌ زیر آزاد و پنبه‌ای بپوشید تا هوا در این ناحیه به خوبی جریان داشته باشد. مخمر و قارچ در یک محیط گرم و مرطوب رشد می‌کنند.

– مایو و لباس ورزشی مرطوب را در اسرع وقت عوض کنید.

– بعد از حمام کردن یا دوش گرفتن بدن‌تان را کاملا خشک کنید.

– جوراب و لباس‌های‌تان را به طور مرتب تغییر دهید.

– از صابون ملایم و بدون عطر و بو در مناطق آسیب‌دیده استفاده کنید.

شاید این مطلب را هم بپسندید: انواع بیماری پسوریازیس و ۲۵ درمان خانگی آن

* نکات پایانی

– شما همچنین می‌توانید مکمل‌های پروبیوتیک را به عنوان یک راه‌حل طبیعی برای درمان عفونت کاندیدا مصرف کنید. قبل از مصرف مکمل‌ها همیشه با پزشک‌تان مشورت کنید.

– سبزیجات چلیپایی را به میزان بیش‌تری مصرف کنید، سبزیجاتی مانند بروکلی، کلم کالی، کلم برگ و گوجه‌فرنگی و کلم بروکسل. این مواد غذایی غنی از ایزوتیوسیانات‌ها هستند که می‌توانند قارچ را هدف قرار بدهند.

– آنتی‌بیوتیک‌ها را تنها زمانی که ضروری است مصرف کنید، زیرا این دارو توازن باکتری و قارچ را در بدن با اختلال مواجه می‌کند.

 

منابع: top10homeremedies و bazdeh


مطالب مرتبط:

روش طبیعی تقویت و درمان موهای کم پشت

انواع بیماری های چشمی و درمان های خانگی برای آنها

۳۶ مورد از مهمترین خواص روغن اسطوخودوس برای سلامتی، پوست و مو

 

ارسال نظر

Cart
Your cart is currently empty.