خواص کینوا چیست؟
افزودن کینوآی سیاه به رژیم غذایی باعث میشود نیاز بدنتان به مواد مغذی تامین شود و سلامت عمومیتان افزایش پیدا کند.
کینوآی سیاه چیست؟
کینوآی سیاه حاصل پیوند کینوآی سفید و سلمهتره است. این محصول دانههای تیرهتری نسبت به کینوآی سفید و بافت تردتری دارد. همچنین، مزهی آن شیرینتر است و معمولاً نمیتوان آن را بهراحتی کینوآی سفید و سرخ در بازار پیدا کرد. کینوآی سیاه عاری از گلوتن است و برای کسانی که همیشه سراغ غذاها و خوراکیهای سالم میروند میتواند تبدیل به گزینهی محبوبی بشود.
فواید کینوآی سیاه
کینوآ منبعی سرشار از انواع مواد مغذی است، ازجمله پروتئین، آّهن، ویتامینهای بی، آنتوسیانین، مس، منگنز، و اسید آلفا-لینولنیک. این مواد به روشهای مختلف سلامت مصرفکننده را افزایش میدهند. اجازه دهید با جزئیات بیشتری از فواید کینوآی سیاه صحبت کنیم.
فیبر و پروتئین زیاد
کینوآی سیاه یکی از معدود منابع گیاهی است که دارای پروتئینهای کامل است. پروتئینهای کامل آن دسته از پروتئینهایی هستند که حاوی هر ده آمینواسید اساسی باشند. کینوآی سیاه از بهترین منابع گیاهی برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن است. این نوع بهخصوص و منحصربهفرد کینوآ نسبت به دیگر انواع کینوآ فیبر بیشتری نیز دارد.
منبع آهن
آهن مادهای است که بدن برای رساندن اکسیژن به اقصینقاط خود از آن استفاده میکند. اگر در برنامهی غذایی روزانهتان بهاندازهی کافی آهن وجود نداشته باشد، در طول روز دچار فرسودگی، خستگی، و کمخونی میشوید. یک فنجان کینوآی سیاه حاوی ۱۵درصد از نیاز روزانهی شما به آهن است.
حاوی ویتامینهای بی
این نسخهی سیاه از کینوآ حاوی مقدار مناسبی فولات است. فولات یک نوع ویتامین بی است که برای سلامت کبد و عملکرد صحیح دستگاه عصبی به وجود آن نیاز است. فولات برای سلامت پوست و مو و چشم نیز مفید است. کینوآ منبع خوبی برای مس، منگنز، و اسید آلفا-لینولنیک نیز هست. این مواد التهاب را در بدن کاهش میدهند و به سلامت قلب و عروق کمک میکنند.
سرشار از آنتیاکسیدان
رنگ تیرهی کینوآی سیاه بهخاطر وجود مقدار زیادی آنتوسیانین در آن است. آنتوسیانینها نوعی آنتیاکسیدان هستند که جلوی آسیبهای ناشی از اشعهی ماوراءبنفش و رادیکالهای آزاد را به سلولها میگیرند. آنتیاکسیدانها میتوانند از بدن در مقابل بیماریهای مزمن، بیماریهای قلبی، و سرطان حفاظت بکنند.
عاری از گلوتن
کینوآی سیاه سرشار از مواد مغذی و کمچربی است. کسانی که میخواهند در رژیم غذایی خود از گلوتن پرهیز کنند میتوانند بهجای غلات سفید و تصفیهشده از کینوآی سیاه استفاده کنند.
عوارض جانبی
عوارض جانبی کینوآی سیاه به شرح زیر است:
• ایجاد مشکلات گوارشی: بعضی از افراد ممکن است بعد از مصرف کینوآ دچار ناراحتیهای گوارشی شوند. این اتفاق احتمالاً بهخاطر بالابودن میزان فیبر در این مادهی غذایی به وجود میآید.
• مسمومیت غذایی: همیشه یادتان باشد که کینوآ را قبل از پختن درست بشویید، چون گزارشهایی از ارتباط میان این دانهها و مسمومیت غذایی منتشر شده است.
منبع: فردا