Vitamin B 2 را در چه غذاهایی جستجو کنیم

Vitamin B 2 را در چه غذاهایی جستجو کنیم

10 ماده ی سرشار از ویتامین B2

ویتامین B2 ( ریبوفلاوین )

این ویتامین محلول در آب است، پس باید روزانه این ویتامین را دریافت نمایید. همچنین جهت رشد بدن و تولید سلول های خونی و آزادسازی انرژی از کربوهیدراتها نقش دارد. علاوه بر اینها، ریبوفلاوین به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند.

جالب است بدانید: به دلیل تخریب این ویتامین هنگام قرارگیری در معرض نور، غذاهای حاوی ریبوفلاوین نباید در ظروف شیشه ای و در معرض نور قرار گیرند.

غالبا افراد سالمی که رژیم غذایی متعادلی دارند، به میزان کافی ریبوفلاوین دریافت می نمایند. سطح پایین ویتامین B2 نشانه ی کمبود تغذیه یا کاهش جذب این ویتامین می شود که اغلب با کاهش ویتامین های دیگر از جمله ویتامین B1 و B3 همراه است. این ویتامین باید از رژیم غذایی تامین شود و فقط مقادیر کمی از آن در کبد ذخیره می شود. مقادیر اضافی این ویتامین از طریق ادرار دفع می گردد. همچنین به جنین دررحم و داخل شیرمادران شیرده ترشح شده و خطر کمبود آن در مادران در دوران بارداری و شیردهی وجود دارد.

شاید این مطلب را هم بپسندید: خواص ویتامین B2 یا ریبوفلاوین

علائم و نشانه های کمبود شدید ریبوفلاوین ( که اغلب در همراهی با کمبود سایر ویتامین ها رخ می دهد) عبارتست از:

  • ترک خوردن و التهاب لبها
  • ترک خوردن و التهاب گوشه های دهان
  • تورم و قرمزی زبان
  • درماتیت سبوره ( ضایعات پوسته پوسته وچرب که بیشتر در صورت و پوست سر وجود دارد)
  • کراتیت بینابینی و زخم قرنیه
  • ایجاد عروق جدید در قرنیه (Corneal neovascularization)
  • کوری شبانه
  • آب مروارید
  • کم خونی ( از نوع Normocytic normochromic anemia)
  • سردردهای میگرنی
  • اختلال اعصاب (نوروپاتی) محیطی
  • خستگی
  • عقب ماندگی رشد در کودکان و نوزادان
  • نقایص تولد ( شکاف کام و نقایص مادرزادی قلب)

بهتراست بدانید مصرف بعضی از داروها مانند:

  • ضد افسردگی ها ( شامل: ایمی پرامین، آمی تریپتیلین، نورتریپتیلین)
  • داروهای ضد تشنج (شامل: کلرپرومازین و فنی تویین)
  • داروهای ضد سرطان ( شامل: دوکسوروبیسین و متوتروکسات)
  • هیدروکلروتیازید

سبب کاهش سطح ویتامین B2 در بدن می شوند. بنابراین در صورت مصرف هر یک از این داروها بهتر است برای دریافت این ویتامین با پزشک خود مشورت نمایید.

از آن جایی که این ویتامین محلول در آب است، مقادیر اضافه ی آن از طریق کلیه و  ادرار دفع می شود درنتیجه مسمومیت شناخته شده ای به سبب این ویتامین وجود ندارد.

باوجود اینکه ویتامین ب2 عموما حتی در مقادیر بالا بی خطر است، اما مقادیر بیشتر از ۱۰ میلی گرم در روز می تواند سبب آسیب به چشم در اثر نورخورشید شود. بنابراین افرادی که مقادیر بالایی از این ویتامین را مصرف می کنند باید از عینک آفتابی استفاده نمایند.

مصرف این ویتامین غالبا منجر به عوارض جانبی جدی نمی شود ،اما مصرف مقادیر بیش از حد آن می تواند منجر به خارش، احساس سوزن سوزن شدن، ادرار زرد یا نارنجی وحساسیت به نور گردد.

  • مصرف هر یک از ویتامین های گروه B به مدت طولانی، می تواند منجر به عدم تعادل در غلظت دیگر ویتامین های این گروه شود.ازاینرو  ممکن است ترغیب شوید به جای آن، ویتامین ب کمپلکس ( که شامل همه ی ویتامین های گروه ب می باشد) را مصرف نمایید.

ویتامینB2 با تتراسایکلین که نوعی آنتی بیوتیک است،تداخل داشته و بهتر است زمان مصرف آن ها در طول روز متفاوت باشد.

توضیحات دیگر:

عوامل خطرساز برای کمبود ویتامین B2 عبارتست از:

  • سوء تغذیه
  • الکلیسم
  • اسهال
  • سندرم روده ی تحریک پذیر
  • عدم تحمل گلوکز
  • اختلالات جذب مانند بیماری سلیاک
  • بارداری و شیردهی

شاید این مطلب را هم بپسندید: خواص ویتامین B2 یا ریبوفلاوین

ویتامین B2 برروی بیماری های زیر تاثیر می گذارد:

  • کاتاراکت

  • سردردهای میگرنی
  • اختلال اوتیسم

مقدار مناسب ویتامینB2  در رژیم غذایی روزانه  :

سن مرد (mg) زن(mg) بارداری(mg) شیردهی(mg)
6- 0 ماهگی 0.3*
12- 7 ماهگی 0.4*
3- 1 سالگی 0.5
8-4 سالگی 0.6
13- 9 سالگی 0.9
18- 14 سالگی 1.3 1 1.4 1.6
19 سالگی≤ 1.3 1.1 1.4 1.6

Vitamin B 2 را در چه غذاهایی جستجو کنیم؟

  • جگر گوساله
  • ماست
  • شیر
  • استیک گوشت گاو
  • بادام
  • پنیر سوییسی
  • مرغ بریان
  • تخم مرغ
  • ماهی سالمون
  • اسفناج

 

منابع: health و emedicine.medscapeو medlineplus

 


مطالب مرتبط:

خواص گلپر

خوراکی های غیرلبنی سرشار از کلسیم

فواید گیاهخواری

ارسال نظر

Cart
Your cart is currently empty.