خواص کاکوتی
گیاه کاکوتی یک گیاه پر خاصیتی می باشد که در طب سنتی از آن استفاده های زیادی شده است این گیاه در ضد عفونی مجاری تنفسی و تقویت معده بسیار موثر می باشد. این گیاه از خانواهد نعنا می باشد که برای طعم دادن ماست و دوغ به کار می رود. در ادامه به خواص گیاه کاکوتی خواهیم پرداخت.
خواص و موارد استفاده کاکوتی
صفرابر: به صورت دم کرده صبح و عصر به جای چای میل شود. ۳ گرم در ۲۰۰ سیسی آب جوش ۲۰ دقیقه دم گردد.
بادشکن: بالای غذا از دم کرده آن مانند شماره ۴ استفاده شود.
خلطآور: دم کرده مانند شماره ۴ استفاده شود.
قاعدهآور: به صورت جوشانده سه بار در روز ۵ گرم در ۱۵۰ سیسی آب استفاده گردد.
مقوی قلب: به صورت جوشانده ۲ گرم در ۱۵۰ سیسی آب جوش آورده ۲۰ دقیقه دم کرده بالای غذا میل شود.
کسانی که تب مالت دارند از جوشانده کاکوتی استفاده کنند.
اشخاصی که رماتیسم دارند میتوانند از کاکوتی استفاده کنند به صورت حمام یعنی ۱۰۰ گرم کاکوتی در ۳ لیتر آب جوشانده در وان ریخته داخل وان بنشینید.
برای سیاه سرفه ۵ گرم کاکوتی را در ۳۰۰ سیسی آب جوشانده و دم کرده روزی ۳ فنجان بنوشند.
چای کاکـوتی بعد از غذا نه تنها مانند چای سیاه آهن بدن را دفع نمیکند بلکه هضم غذا را آسان میکند.
برای برونشیت مزمن از دم کرده کاکـوتی ۳ گرم در ۳۰۰ سیسی آب روزی ۴ فنجان میل شود.
برای جلوگیری از خونریزی بینی از دم کرده کاکـوتی استفاده شود و پنبهای را آغشته به کاکـوتی در بینی بگذارید.
کسانی که اعضای بدن آنها ضعیف شدهاند از حمام کاکـوتی مانند روش رماتیسم استفاده کنند.
برای درمان سیاتیک از حمام کاکـوتی مانند رماتیسم استفاده کنند، و همچنین کاکـوتی را به صورت ضماد در محل سیاتیک بگذارند.
کاکـوتی تقویت کننده نیروی جنسی آقایان است.
در تابستان یک نوشیدنی خوب جهت خنک شدن بدن است.