راهکارهای طب سنتی برای چاق شدن

راهکارهای طب سنتی برای چاق شدن

در جامعه امروز ایران كمتر افرادی را می‌بینیم كه به‌دنبال چاق شدن و افزایش وزن باشند. شاید دلیل اصلی آن موجی است كه نه تنها در جامعه ایران بلكه در میان مردم بسیاری از كشورهای جهان برای كاهش وزن و لاغری وجود دارد. از این روست كه افراد اندكی را می‌توان در سالن انتظار پزشكان و درمانگران طب‌ های طبیعی دید كه برای افزایش وزن به مطب این گروه از متخصصان مراجعه كرده باشند.
گروهی نیز كه برای افزایش وزن مراجعه می‌كنند مقصودشان از مراجعه، رسیدن به تناسب‌اندام است و نمی‌خواهند بر وزنشان افزوده شود.  این گروه از مردم به دلایل مختلفی دچار لاغری می‌شوند كه از میان آنها می‌توان به رژیم بد غذایی، بی‌اشتهایی عصبی و اختلال‌های گوارشی اشاره كرد. برخی از این عوامل و شیوه‌های درمان آنها برای دستیابی به تناسب‌اندام را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

همین حالا قلم و کاغذ را بردارید، یک خط کسری بکشید، بالای این خط وزن تان را به کیلوگرم و زیر آن قدتان را بر حسب متر به توان 2 بنویسید، حاصل کسر را که به دست آوردید اگر 18 یا کمتر از آن بود، این گزارش را بخوانید، چون گزارش ما درباره ی شیوه‌ های چاق شدن لاغرها است؛ همان ‌ها که حاصل کسرشان 18 یا کمتر از آن شده است.

نام آزمایشی که درباره آن صحبت کردیمBMI است که از شیوه‌ های علمی تعیین چاقی یا لاغری افراد محسوب می‌ شود. بر اساس این آزمایش کسانی که حاصل کسرشان بین 20 تا 25 باشد وزن طبیعی و کسانی که کسرشان 25 به بالا باشد اضافه وزن دارند.

اما اگر حوصله حساب و کتاب ‌های پیچیده را ندارید، راهی برای محاسبه سرانگشتی این که لاغر یاچاق هستید هم وجود دارد. اگر مرد هستید قدتان را به سانتی‌ متر بنویسید و از 100 کم کنید حاصل این تفریق وزن تقریبی ایده ‌آل شما را نشان می‌ دهد، اما اگر زن هستید باید قدتان را به سانتی‌ متر بنویسید و به جای 100 از 105 کم کنید البته این که جثه و سن شما چقدر باشد هم در وزن ایده ‌آل‌ تان دخیل است، اما به هر حال این محاسبه، رقمی تقریبی از وزنی که باید داشته باشید را به شما ارائه می‌ دهد.

گام اول برای چاق شدن: دلیل لاغری را بفهمید

برلیانت بزرگمهر، مشاور تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با جام‌ جم نخستین قدم برای چاق شدن را پیدا کردن دلیل آن می ‌داند چرا که معتقد است بسته به نوع لاغری راه درمان آن هم متفاوت است.

مسوول کمیته آموزش همگانی انجمن تغذیه ایران، در این باره به ذکر مثال ‌هایی می ‌پردازد و می‌ گوید: یکی از دلایل لاغری،پرکاری غده تیروئید است که باعث افزایش سوخت و ساز در بدن می ‌شود. در این صورت هر چقدر هم غذا بخورید به دلیل سوخت و ساز بالای بدن، لاغر می ‌مانید.

به گفته ی او، عامل دیگر لاغری بیماری بی اشتهایی عصبی است و بیمارانی که بی ‌اشتهایی عصبی دارند برای چاق شدن باید ابتدا،عوامل استرس زا را در ‌اطراف خود کاهش دهند.

از سویی دیگر برخی افراد، لاغری را از خانواده ‌های‌ شان به ارث می ‌برند که به گفته این مشاور تغذیه معمولا پس از طی دوران نوجوانی و جوانی، چاق می‌ شوند. بنا به تعریف بزرگمهر، لاغری وقتی ایجاد می ‌شود که دریافت انرژی از طریق مواد غذایی کمتر از مصرف آن در بدن باشد.

او اظهار می ‌کند لاغر‌ها به 2 گروه سالم و بیمار تقسیم می ‌شوند. لاغرهای سالم، معمولا در طول زمان اضافه وزن پیدا می‌ کنند، اما لاغر‌های بیمار، کم غذا هستند و مواد مغذی لازم به آن ها نمی‌ رسد و به همین دلیل باید به پزشک مراجعه کنند.

گام دوم: رژیم خوشمزه

اگر شما از آن دست لاغر‌های رنجور باشید که دلیل اصلی لاغری تان فقط رژیم بد غذایی است خیلی آسان می ‌توانید با تغییر این رژیم، به مرور زمان وزن تان را به حد مطلوب برسانید.

بزرگمهر درباره راه‌ های چاق شدن با تغییر رژیم غذایی می‌ گوید:

* در رژیم غذایی برای چاق شدن‌ از غذاهای کم‌ حجم و پُرکالری مانند کره، عسل،خرماو مغز دانه ها استفاده کنید.

* برخی لاغر‌ها برای چاق شدن سراغ مواد غذایی پُرخطر می‌ روند مثلا میزان روغن غذای شان را زیاد می‌ کنند یا شکر وشیرینی را در رژیم غذایی‌ شان افزایش می‌ دهند؛ در حالی که این مشاور تغذیه چنین روشی را به شدت رد می‌ کند و معتقد است این نوع روش‌ ها به سلامت لاغر‌ها آسیب می‌ رساند و حتی احتمال دارد باعث بیماری های قلبی و عروقی شود!

گام سوم: چطور غذا بخوریم؟

محیطی که لاغر‌ها در آن غذا می‌ خورند به گفته بزرگمهر باید دلچسب و مطلوب باشد. فرد لاغری که می ‌خواهد با غذا‌خوردن چاق شود، باید غذایش را در محیطی به دور از استرس بخورد. بزرگمهر می ‌گوید اگر لاغر هستید سفره ‌تان را رنگین کنید حتی اگر شده با شاخه گلی. غذای تان باید خوش طعم و خوشبو باشد و به هیچ وجه با اصرار دیگران، زیادتر از حد توان‌ تان غذا نخورید چون در این صورت از غذا دلزده می ‌شوید و در دفعات بعدی حوصله خوردن نخواهید داشت.

زیاد کردن وعده‌ های غذایی یکی از راه‌ های چاق شدن است، حتی اگر در هر وعده میزان غذای مصرفی ‌تان کم باشد.

بنا بر گفته‌ های این مشاور تغذیه،خوردن آب با فاصله کمی از آغاز یا پایان وعده ‌های غذایی، برای لاغر‌ها ضرر دارد، چون شیره‌ های گوارشی را رقیق می ‌کند و غذا به درستی هضم نمی ‌شود.

گام ‌چهارم: لاغر شکم قلنبه نشوید!

شما هم شنیده اید برخی لاغر‌ها می ‌گویند اگر ورزش کنند آب می ‌شوند و به همین دلیل در طول رژیم غذایی‌ شان برای چاق شدن، از جای شان تکان نمی‌ خورند، می ‌دانید نتیجه‌ اش چه می ‌شود؟ یک شکم قلنبه!

مسوول کمیته آموزش همگانی انجمن تغذیه ایران در این زمینه تاکید می ‌کند: ورزش نکردن در لاغر‌ها باعث چاقی موضعی می ‌شود و برای جلوگیری از چنین اتفاقی، آن ها باید ورزش وپیاده روی را در برنامه‌ های روزانه خود بگنجانند.

او می‌ گوید:بی تحرکی، عضلات لاغر‌ها را ضعیف می ‌کند در حالی که ورزش، عضلات آن ها را قوی و بزرگ می‌ کند و حتی بر اشتهای ‌شان اثر می ‌گذارد. بزرگمهر البته تاکید می ‌کند که پیاده‌ روی نباید با فاصله‌ ای نزدیک از آغاز غذا خوردن انجام شود چون احتمال دارد، اشتها را کور کند و به همین دلیل باید میان ورزش و غذا خوردن فاصله بیندازید.

بی اشتهایی عمدتاً علل عصبی دارد ولی علل دیگر آن نیز عبارتند از: کم خونی، یبوست، ریزه خواری و اعتیاد

عدم کیفیت خون در بدن موجب کاهش عضله و گوشت در بدن می‌شود،افرادی که لاغر هستند، با آب‌های گرم و معدنی استحمام کنند چرا که آب گرم معتدل مواد ضروری را به سمت عضلات پیش می‌برد همچنین روغن مالی با روغن‌هایی که دارای طبیعتی مرطوب هستند مانند بنفشه بعد از استحمام می‌تواند موجب چاق شدن افراد لاغر شود. ورزش سخت، بدن را لاغر و ورزش ملایم و نرم صبحگاهی، بدن را چاق‌ می‌کند و مصرف غذا بعد از این ورزش موجب می‌شود غذا به سمت بافت‌های بدن جذب شود. مصرف عسل بعد از غذا به چاق شدن افراد کمک می‌کند. استحمام با آب خیلی گرم بدن را تحلیل برده و لاغر می‌کند ولی استحمام با آب نیم گرم بدن را چاق می‌کند البته استشمام بوهای خوش موجب از بین رفتن ضعف بدن می‌شود(بوی خوش موجب تقویت قلب شده در نتیجه خون خوب در بدن به جریان می‌افتد و ضعف بدن از بین می‌رود).

مصرف برخی موادغذایی موجب چاق شدن ایده‌آل افراد می‌شود، مصرف آبگوشت، حلوا با آرد گندم یا برنج و بادام، شیر برنج، شیر بادام، کله پاچه، انواع حلیم ها در صورت داشتن معده خوب و هضم مناسب می‌تواند در چاق شدن مناسب افراد لاغر مفید باشد.مصرف شیر برنج به عنوان وعده صبحانه موجب تولید خون با کیفیت در بدن می‌شود. افراد لاغر اگر به مدت ۲ ماه از انجیر خیسانده در عرق انیسون به صورت ناشتا استفاده کنند، چاق می‌شوند چرا که انجیر و انیسون مجاری جذب غذا را بازکرده و موجب تقویت بدن می‌شود؛ ۱۰ عدد انجیر براای افراد بزرگسال و ۵ عدد انجیر برای کودکان کافی است. با انتقاد از برخی از عطاری‌ها برای به فروش رساندن داروهای چاقی، داروهای چاقی در عطاری ها حاوی کورتون است که نموجب افزایش آب در بدن شده و فرد را به بیماری سوق می‌دهد که همه این مسائل موجب عدم اعتماد مردم به طب سنتی می‌شود. مصرفٰ کنجد با شکر، گوشت بلدرچین، کبک، کاهو، برنج و نان و غذاهایی که موجب افزایش غلظت و رطوبت در بدن می‌شود همچنین مصرف انار شیرین بعد ازغذا برای چاق شدن افراد مناسب است.

 

گیاهان دارویی مفید برای افزایش وزن


باید در همین ابتدا عرض نماییم که هیچ گیاه دارویی را به مدت طولانی و خودسرانه مصرف نکنید و حتماً این کار تحت نظر متخصص طب سنتی یا گیاه شناس باشد. این مورد مخصوصاً در مورد کسانی که مشکلات کبدی و کلیوی دارند و یا داروهای خاصی مصرف می کنند دارای اهمیت بیشتری است.رپرتاژ

رپرتاژ

گل قاصدک، خبررسانک یا خبرچین و نیز در طب سنتی به همین نام یعنی طرخشقون معروف است گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن به ارتفاع 40 سانتی متر می رسد. این گیاه دارای ریشه ای است به رنگ قهوه ای مایل به زرد که پر از شیرابه سفید رنگی می باشد. گلهای قاصد معمولی دسته ای از گیاهان بسیار شبیه به یکدیگر از یک تیره را تشکیل می دهند که همگی از خانواده گیاهان دارای گلهای سبدی هستند.

 

 

ریشه گل قاصدک مناسب برای مبارزه با لاغری
ریشه گل قاصدک مغذی است و باعث افزایش اشتها و درمان لاغری می شود. برای استفاده از خواص آن جوشانده آن را در یک فنجان و نیم تهیه کنید. طعم این نوشیدنی تلخ است که آن را بعد از کمی ولرم شدن با عسل شیرین کنید.


ریشه ی گیاه قاصدک همچنین یکی از درمان های فوق العاده در یبوست است و یبوست از علل اصلی در کاهش اشتها و مشکلات گوارشی است. ریشه گیاه قاصدک سرشار از فیبر است و باعث دفع سموم بدن می شود و در رفع لاغری مؤثر است. از دیگر خواص آن درمان سوءهاضمه و سنگ کیسه صفرا است.

روش استفاده از ریشه گل قاصدک در درمان یبوست در جهت درمان لاغری
20 گرم ریشه خشک گیاه قاصدک را در یک لیتر آب و به مدت 10 دقیقه بجوشانید و سپس آن را صاف کنید. یک فنجان روزی سه بار به مدت یک ماه میل کنید.
جنتیان یا جنتیانا (کوشاد) کمک به درمان لاغری
کوشاد دارای ماده ای شیمیایی بنام آماروجنتین می باشد که بسیار تلخ است.


برای آماده کردن این گیاه در درمان لاغری، ریشه این گیاه را باید به خوبی شستشو دهید و به مدت بیست دقیقه آن را جوشاند تا آماده شود.

برای نتیجه بهتر آن در درمان لاغری، روزی یک فنجان میل کنید تا اثر آن را مشاهده فرمایید. توصیه به مصرف این گیاه در دوران بارداری و شیردهی و کودکان زیر دو سال نشده است و برای افراد با سنین بالاتر از 65 سال با احتیاط مصرف شود.

 

شیرین بیان و کمک به درمان لاغری شما
برای تأثیر شیرین بیان در رفع لاغری، یک پنجم گرم ریشه شیرین بیان خشک را در آب بجوشانید. این دم نوش را تا سه بار در روز می توانید استفاده فرمایید.


چای بابونه، چای مخصوص لاغری
چای بابونه به طور مؤثری در رفع لاغری و افزایش اشتها مؤثر است. روزی یک فنجان از این چای میل کنید.


مارچوبه و درمان لاغری
2-5 گرم پودر مارچوبه را به شیر جوشیده اضافه فرمایید، یک قاشق مرباخوری کره به آن بیفزایید. از این نوشیدنی دو بار در هفته به مدت دو ماه برای رسیدن به نتایج خوبی در جهت رفع لاغری استفاده کنید.


جینسینگ و خواص فوق العاده آن در رفع لاغری
این گیاه دارای خواص فوق العاده بسیاری است و در علم آیورودا از آن استفاده های فراوانی می شود.

یک لیوان شیر را ولرم کنید و به آن دو قاشق مرباخوری کره و دو قاشق غذاخوری پودر گیاه جینسینگ اضافه فرمایید. آن را به خوبی هم بزنید و یک بار در روز استفاده فرمایید. نوشیدن این نوشیدنی تا سی روز توصیه می شود تا نتیجه آن را بر روی لاغری مشاهده کنید.
زنجبیل و خواص فوق العاده آن در همه درمان ها و رفع لاغری

زنجبیل می تواند در رفع اختلالات گوارشی بسیار مؤثر باشد و بر روی افزایش اشتها به صورت مناسبی مؤثر است. تحقیقات نشان داده است که این ادویه در افزایش وزن شما و رفع لاغری مؤثر است.

از زنجبیل رنده شده بر روی غذاها در هنگام پخت و پز یا دم نوش آن استفاده فرمایید.

 

 

نسخه های گیاهی اشتها آور


نسخه شماره 1 اشتها آور:

این نسخه برای بی اشتهایی های با منشأ عصبی مناسب است و برای کودکان.

 

مواد لازم:
بابونه
به لیمو
زنجفیل
پونه
طرز تهیه:
4 گیاه فوق را به نسبت مساوی مخلوط کرده و به صورت دم کرده یک قاشق مرباخوری از این مخلوط در یک لیوان آب جوش مصرف کنید
نسخه قوی تر برای افزایش اشتها:

مواد لازم:
افسنتین

سماق
جوزبوبا

گلپر
پونه

طرز تهیه:
از گیاهان افسنطین و سماق و جوزبویا و گلپر از هر کدام یک قسمت و از گیاه پونه 2 قسمت را با هم مخلوط کرده و یک قاشق مرباخوری در یک لیوان آبجوش دم کرده مصرف کنید.
نسخه خیلی قوی تر برای افزایش اشتها:

مواد لازم:
جنتیانا = 4 قسمت
بهارنارنج یا پوست نارنج = 4 قسمت
اسطوخودوس = 4 قسمت
گل گندم = 2 قسمت
زنجفیل = 1 قسمت

طرز تهیه:
همه موارد فوق را مخلوط کرده و یک قاشق مرباخوری از این مخلوط را در یک لیوان آب جوش دم کرده و مصرف نمایید. اگر جنتیانا پیدا نکردید به جای آن از افسنتین یا درمنه ها استفاده کنید. البته بهترین اشتهاآور همان گیاه جنتیانا است.
دم کرده اسطوخودوس
نسخه افزایش اشتها برای کسانی که زخم معده دارند:
اگر کسی زخم معده دارد و علاوه بر آن بی اشتها نیز می باشد نمی توان برای این شخص از گیاهان دارویی مواد تلخ و تند استفاده کرد برای این افراد از نسخه زیر استفاده کنید.

مواد لازم:
به لیمو
بهارنارنج
بادرنجبویه

زرشک

طرز تهیه:
گیاهان فوق را به نسبت مساوی مخلوط کرده و یک قاشق مرباخوری از آن را در یک لیوان آب جوش دم کرده و مصرف نمایید.
نکته مهم:نسخه های اشتها آور باید یک ساعت قبل از غذا مصرف شوند.

 

 

منابع:

تسنیم

tebyan.net

ارسال نظر

Cart
Your cart is currently empty.