فواید شگفت انگیز دمنوش به لیمو

فواید شگفت انگیز دمنوش به لیمو

قبل از اینکه درباره خواص به لیمو بگوییم باید درباره ماهیت این گیاه بسیار پرخاصیت صحبت کنیم. به لیمو نوعی درختچه با برگ‌های تیز و سطحی کرکی است. این درختچه گل‌های کوچک سفید و بنفش  دارد. خاص‌ترین مسئله در مورد این گیاه این است که برگ‌های آن بوی دلپذیری مانند بوی لیمو دارند. به همین دلیل است که به آن به لیمو می‌گویند.

خاستگاه این گیاه آمریکای جنوبی است. اما امروزه برگ‌های آن در تمام دنیا یافت می‌شوند. زمانی که برگ‌های این گیاه به شکل چای یا نوشیدنی‌های دیگر به کار می‌روند، بسیار خوشمزه هستند. به لیمو به عنوان ادویه غذا، به خصوص مرغ و ماهی،  نیز کاربرد زیادی دارد.

در واقع، به لیمو از زمان‌های دور توسط مردم مورد استفاده قرار می‌گرفته است. امروزه نیز استفاده از به لیمو دوباره رواج یافته و مطالعات جدیدی خواص آن برای سلامتی را کشف کرده‌اند.علاوه بر بوی خوب، خواص به لیمو برای سلامتی نیز واقعا بی شمار و زیاد است.

اطلاعات تغذیه‌ای درباره‌ی به لیمو

به لیمو برای استفاده در آشپزی بسیار محبوب است. به هر حال، ارزش تغذیه‌ای به لیمو در خواص آن برای سلامتی نقش دارد و ما می‌توانیم به آن اعتماد کنیم. برخی از ارزش تغذیه‌ای مهم به لیمو ترپنوئیدها، روغن‌های فرار، فلاونوئیدها و فنولیک اسید هستند.

خواص به لیمو برای سلامتی

می‌توانیم به شکل‌های متفاوت از به لیمو استفاده کنیم چرا که به صورت تازه، خشک و یا عصاره موجود است. گفته می‌شود روغن معطر به لیمو سرشار از آنتی اکسیدان است. می‌توانیم با مصرف منظم مقدار مجاز به لیمو، از خواص آن برای سلامتی بهره‌مند شویم.

۱. کاهش وزن

توانایی دمنوش به لیمو در کاهش وزن شبیه به خواص نوشیدن چای سبز به صورت ناشتا است. این خاصیت به لیمو برای سلامتی را به آنتی اکسیدان‌های موجود در آن نسبت می‌دهند. بنابراین، مصرف یک فنجان دمنوش به لیمو به موفقیت شما در کاهش وزن کمک می‌کند.

۲. تقویت عضلات

ثابت شده است که نوشیدن چای به لیمو می‌تواند عضلات را تقویت کند. این خاص‌ترین فایده‌ به لیمو است که از دیگر گیاهان دارویی به دست نمی‌آورید. نوشیدن چای به لیمو در برابر آسیب‌های ناشی از تمرینات سخت ورزشی از عضلات محافظت می‌کند. بنابراین، چای به لیمو یک نوشیدنی عالی برای قبل از تمرین است.

 ۳: درمان درد مفاصل

یک تحقیق، ۴۵ فرد مبتلا به مشکلات مفصل را مورد مطالعه قرار دارد و به این نتیجه رسید که مکمل حاوی به لیمو و روغن ماهی در مقایسه با دارونمای معمول، در تسکین درد موثرتر بود. در این مورد، روغن ماهی حاوی امگا۳ به تاثیرگذاری بیشتر به لیمو در رفع درد مفاصل کمک می‌کند.

۴. درمان سینوزیت

سینوزیت یا ورم حاد حفره‌های بینی را می‌توان با دمنوش به لیمو درمان کرد. به لیمو در کنار ریشه کوشاد، گل آقطی، گل پامچال و گیاه ترشک ترکیب خوبی برای تسکین سیسنوس‌های ملتهب می‌سازد.  استفاده از داروی گیاهی حاوی به لیمو همراه با آنتی بیوتیک و دکونژستانت برای سینوزیت، خطری ندارد.

۵: جلوگیری از سرطان

دانشگاهی در اردن، تحقیقی بر روی ۳۱ گیاه دارویی از جمله به لیمو انجام داد تا گیاهان دارای خواص ضد سرطان را بیابد. این تحقیق دریافت که به لیمو یکی از گیاهان دارویی فعال است که قادر است جلوی فرآیند رشد رگ‌های خونی جدید که از پیشرفت سرطان پشتیبانی می‌کند را بگیرد.

آنتی اکسیدان‌ها نیز توانایی مبارزه با رادیکال‌های آزاد که دلیل اصلی سرطان هستند را دارد.

۶. مفید برای گوارش

دمنوش به لیمو با جلوگیری از عفونت کاندیدا در روده‌های کوچک، سلامت دستگاه گوارش را حفظ می‌کند. یک تحقیق انجام شده در برزیل اثبات کرده است که به لیمو خواص ضد کاندیدا و ضد قارچ دارد. به لیمو قادر به مبارزه با میکرو باکتری مخرب ای. کولای که دستگاه گوارش را هدف قرار می‌دهد نیز هست.

 ۷: درمان سرفه

به لیمو فقط بویی شبیه به لیمو ندارد بلکه در مورد سرفه نیز مشابه آن عمل می‌کند. یکی از خواص به لیمو برای سلامتی، درست مانند خواص زنجبیل و عسل و لیمو، درمان سرفه است. هر دوی این‌ها عملکردی شبیه به اکسپکتورانت دارند. نوشیدن چای به لیمو می‌تواند خلط موجود در دستگاه تنفسی را از بین برده و سرفه را کاهش دهد.

۸. رفع گلودرد

عملکرد اکسپکتورانتی به لیمو می‌تواند دسگاه تنفسی را پاک کرده و مشکلاتی مانند گلو درد را رفع کند. همچنین می‌تواند التهاب گلو را نیز کاهش دهد. به علاوه، به لیمو در درمان برونشیت که ناشی از التهاب نایژک‌ها است، موثر است.

۹. درمان زخم‌ها

به لیمو می‌تواند به طور مستقیم بر زخم‌های باز قرار داده شود، زیرا خاصیت ضد التهابی عالی دارد که از افزایش التهاب در درمان زخم‌هایی که به درستی درمان نشده‌اند، آبسه‌ها و سوختگی‌ها جلوگیری می‌کند. در این مورد می‌توانیم مقداری برگ به لیمو را پاک کرده و له کنیم تا به شکل خمیر درآید و آن را به طور مستقیم بر زخم‌ها بگذاریم. این خمیر می‌تواند خارش را نیز تسکین دهد.

۱۰: رفع شپش

اگر فکر می‌کنید درمان شپش سر فقط از طریق داروهای شیمیایی امکان‌پذیر است، سخت در اشتباهید. مطالعات اخیر نشان می‌دهند روغن‌های معطر نیز در رفع شپش سر موثر هستند. یکی از روغن‌های معطر موثر در این مورد، روغن معطر به لیمو است.

۱۱. کاهش درد قفسه سینه

مصرف به لیمو می تواند درد قفسه سینه ناشی از مشکل قلبی را تسکین دهد. گاهی وقت‌ها، قلب ما درد می‌گیرد و دچار مشکلاتی مانند احتباس مایعات می‌شود که یکی از علائم نارسایی قلبی است. در این شرایط، به لیمو می‌تواند درد را تسکین دهد.

۱۲. کاهش استرس

فلاونوئید موجود در دمنوش به لیمو به طرز شگفت‌آوری می‌تواند بر تعادل هورمونی تاثیر بگذارد. اگرچه این تاثیر خفیف و جزئی است اما می‌تواند استرس را کاهش دهد. بنابراین، مصرف نوشیدنی‌های به لیمو می‌تواند به آرام شدن شما کمک کند.

دیگر خواص به لیمو برای سلامتی شامل موارد زیر می‌شود:

۱۳. تقویت سیستم عصبی

۱۴. درمان کم‌خونی

۱۵. کاهش تب

۱۶. بهبود کیفیت خواب

۱۷. درمان قاعدگی نامنظم

۱۸. افزایش شیر مادر

۱۹. کاهش درد کیسه صفرا

۲۰. کاهش اختلالات مجاری ادراری

توصیه‌هایی برای مصرف به لیمو

همان‌گونه که قبلا گفته شد، به لیمو هم در آشپزی و هم در پزشکی کاربرد دارد. برای آشپزی، می توانیم مقداری به لیموی تازه را چیده و آن را تفت داده یا در سالاد بریزیم. همچنین می‌توانیم از به لیموی خشک برای طعم‌دار کردن ماهی، گوشت و مرغ استفاده کنیم زیرا عطر لیموی تازه را به غذا می‌دهد.

به لیمو به کاهش طعم چربی غذا نیز کمک می‌کند. همچنین، طعم آن با دسرها و نوشیدنی‌های سرد همخوانی دارد. از سوی دیگر، می‌توانید از به لیمو، روغن معطر تهیه کنید. می‌توانید یک فنجان روغن زیتون فوق بکر را در تابه ریخته و آن‌قدر حرارت دهید که دود کند و  از سطح تابه محو شود.

پس از آن می‌توانید یک مشت برگ لیموی له شده را به تابه اضافه کنید. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید حدود دو ساعت بماند تا روغن بدهد. سپس روغن را صاف کنید. می‌توانیم از آن برای گریل کردن ماهی یا گوشت استفاده کنیم. در این مورد، نه تنها از خواص به لیمو بلکه از خواص روغن زیتون فوق بکر برای سلامتی نیز بهره‌مند می‌شویم.

احتیاط در مصرف به لیمو

برای بهره‌مند شدن از خواص به لیمو برای سلامتی، باید موارد احتیاطی زیر را در نظر بگیرید:

– در صورت استفاده موضعی باید عوارض جانبی مانند درماتیت خفیف را مد نظر قرار دهید. به ویژه اگر پوست حساسی دارید، قبل از استفاده از به لیمو برای مشکلات پوستی باید با متخصص پوست مشورت کنید.

– مصرف به لیمو باید در افراد مبتلا به مشکلات کلیوی محدود شود چرا که مواد موجود در آن می‌تواند وضعیت را بدتر کند.

 

منبع:drhealthbenefits


مطالب مرتبط:

فیلم دم نوش به لیمو

روغن میخک: خواص + مضرات

خواص آلوئه ورا

ارسال نظر

Cart
Your cart is currently empty.