آلو چیست؟ چه خواص و چه عوارضی دارد؟

آلو چیست؟ چه خواص و چه عوارضی دارد؟

خواص آلو برای سلامتی شامل رفع یبوست، عفونت آنفلونزا و مشکلات مربوط به اضطراب می‌شود. قدرت آنتی اکسیدانی این میوه به درمان پوکی استخوان، تباهی لکه زرد، سرطان، دیابت و چاقی کمک می‌کند. این میوه با کاهش کلسترول به حفظ سلامت قلب نیز کمک می‌کند. به علاوه، آلو توانایی بازشناختی را بهبود می‌بخشد، سیستم ایمنی را تقویت می‌کند، سلامت سلولی را افزایش می‌دهد، تعادل الکترولیت را حفظ می‌کند، به حفظ سلامت سیستم عصبی کمک می‌کند و در مراقبت از پوست و انعقاد خون موثر است.

آلو چیست؟

این میوه‌ آبدار و خوشمزه به سرده پرونوس از خانواده روزاسه تعلق دارد که شامل هلو، زردآلو و شلیل می‌شود. این میوه‌ در بیش از ۲۰۰۰ گونه و با رنگ‌ها و شکل‌های مختلف موجودند. آلو به سه گروه تقسیم می‌شود:  اروپایی آسیایی، ژاپنی و دامسون. چین، اولین تولیدکننده آلو است و بعد از آن ایالات متحده، صربستان و رومانی هستند. در ایالات متحده، بیشتر تولید میوه‌ آلو در کالیفرنیاست. آلو علاوه بر مصرف تازه، به شکل خشک شده و کنسروی نیز مصرف می‌شود که در آن صورت آلو خشک نام می‌گیرد.

درخت این میوه‌ درختی برگ‌ریز است که طول آن به ۱۵-۱۰ متر می‌رسد و بسته به کشوری که در آن رشد می‌کند، میوه‌هایی با مشخصات متفاوت دارد. آلو میوه‌ای شفت یا دارای هسته است و شیاری در یک طرف آن‌ قرار دارد. گوشت آن‌ نیز از رنگ زرد تا قرمز متغیر است. رنگ پوسته بیرونی آلو می‌تواند بین زرد تا قرمز تیر، بنفش یا سیاه نیز متغیر باشد.

ارزش تغذیه‌ای میوه‌ آلو

آلو حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی سالم است. ‌آلو منبعی عالی از ویتامین‌هایی مانند ویتامین A، ویتامین C (اسکوربیک اسید)، فولات و ویتامین K (فیلوکوئینون) است. این میوه‌ منبع خوبی از ویتامین B1 (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، B3 (نیاسین)، B6  و ویتامین E (توکوفرول) نیز به شمار می‌آید. مواد معدنی موجود در آن‌ پتاسیم، فلورید، فسفر، منیزیم، آهن، کلسیم و زینک هستند. آلو دارای فیبر رژیمی است، کالری پایینی داشته و چربی مضری ندارد.

خواص آلو برای سلامتی

این میوه‌ سرشار از فنول و فلاونوئید است که خواص بسیاری دارند.

۱. خواص آنتی اکسیدانی

این میوه‌ حاوی ویتامین C و مواد شیمیایی گیاهی مانند لوتئین، کریپتوزانتین، زئازانتین، نئوکلروژنیک و اسید کلروژنیک هستند. این مواد دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند که به جلوگیری از آسیب ناشی از رادیکال‌های اکسیژن که رادیکال‌های آنیون سوپراکسید نام دارند کمک می‌کنند. فنول موجود در آلو در برابر آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو، از چربی‌های ضروری موجود در نورون‌ها و غشاهای سلولی محافظت می‌کند.

 ۲: درمان چاقی

عصاره میوه‌ آلو برای درمان چاقی و دیگر مشکلات مربوط به آن مفید است. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف میوه‌های دارای هسته مانند آلو به دلیل داشتن ترکیبات زیست‌فعال به مبارزه با سندرم متابولیک کمک می‌کند. ترکیبات فنولی و فلاونوئید مانند آنتوسیانین‌ها، اسید کلروژنیک، کوئرستین و کاتچین‌های موجود در این میوه‌ خاصیت ضد چاقی و ضد التهابی بر سلول‌ها – از جمله سلول‌های چربی – دارند. به علاوه، این ترکیبات در جلوگیری از مشکلات مربوط به چاقی مانند اختلالات کلسترول، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی نیز موثر هستند.

۳. کنترل دیابت

آلو خواص ضد افزایش قند خون دارد و به مبارزه با دیابت کمک می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف عصاره آلو به کاهش گلوکز خون و تری‌گلیسیرید بدن کمک می‌کند. فلاونوئید موجود در آلو در برابر مقاوت انسولینی، اثر محافظتی دارد و به بهبود حساسیت به انسولین در بدن کمک می‌کند.

۴. جلوگیری از پوکی استخوان

آلوی خشک شده، فعالیت آنابولیک و ضد جذب دارد که به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند. فلاونوئیدهایی مانند کافئیک اسید و روتین موجود در این میوه به جلوگیری از تخریب بافت استخوان کمک کرده و از بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان در زنان یائسه جلوگیری می‌کند. پلی فنول‌ها در کنار پتاسیم موجود در آلوی خشک به تشکیل استخوان، افزایش تراکم استخوان و جلوگیری از تحلیل استخوان ناشی از کمبود هورمون تخمدانی کمک می‌کند. تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف منظم آلوی خشک به بازگشت تراکم استخوان که به دلیل افزایش سن از بین رفته است کمک می‌کند.

۵: کمک به گوارش

آلو منبع خوبی از فیبر رژیمی و موادی مانند سوربیتول و ایزاتین است که به تنظیم سیستم گوارش کمک می‌کنند. بر اساس تحقیقات، آلوی خشک در درمان یبوست، از درمان‌هایی مانند اسپرزه موثرتر است. سوربیتول و ایزاتین، تاثیر ملین دارند و باعث ترشح مایعات در روده‌ها می‌شوند و دفع مواد اضافی از روده بزرگ را بهبود می‌بخشند.

۶. بهبود توانایی بازشناختی

مطالعات نشان داده‌اند که فلاونوئیدهای موجود در آب آلو در محافظت از مشکلات بازشناختی ناشی از افزایش سن موثر هستند. مواد شیمیایی گیاهی موجود در آلو به کاهش التهاب در نواحی عصبی و بهبود یادگیری و عملکرد حافظه کمک می‌کنند. مصرف منظم آلو به جلوگیری از اختلالات تخریبی سیستم عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون نیز کمک می‌کند.

 ۷:حفظ سلامت سیستم عصبی

آلو حاوی ویتامین B6 است که به انتقال پیام‌های عصبی و عملکرد درست سیستم عصبی کمک می‌کند. این میوه به رشد طبیعی مغز و تولید هورمون‌های موثر بر خلق و خو نیز کمک می‌کند. تریپتوفان، اسید آمینه موجود در آلو، در تولید سروتونین که نقش مهمی دربهبود خواب، اشتها و تمرکز ایفا می‌کند، موثر است.

۸. محافظت از سلامت قلب

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف منظم آلو به مایع بودن خون در عروق کمک می‌کند. این تاثیر محافظتی در جلوگیری از اختلالات قلبی متعدد مانند تصلب شرایین، حمله قلبی و سکته موثر است.

 ۹: تقویت سیستم ایمنی

آلو به دلیل داشتن ویتامین C بالا برای تقویت سیستم ایمنی موثر است. این ویتامین، مقاومت بدن در برابر عفونت و التهاب را بالا می‌برد. تحقیقات نشان داده‌اند که آلوی شرقی دارای مواد تحریک کننده سیستم عصبی است که تولید نیتریک اکسید در بدن را تحریک می‌کند، از متاستاز (گسترش) سلول‌های تومور جلوگیری می‌کند و در جلوگیری از بیماری‌های مختلف موثر است.

۱۰. تنظیم سطح کلسترول

آلوی خشک به جلوگیری از هیپرکلسترولمی و هیپرلیپیدمی کمک می‌کند. یک مطالعه مقایسه‌ای، موثرتر بودن آلوی خشک نسبت به آب انگور را در حفظ سطح سالم پلاسما و کلسترول کبد اثبات کرد. فیبر موجود در این میوه نیز با کاهش کلسترول بد یا LDL و کمک به افزایش کلسترول خوب یا HDL، این تاثیر محافظتی را تقویت می‌کند.

۱۱: کاهش وزن

تحقیق انجام شده در دانشگاه لیورپول نشان می‌دهد که مصرف آلوی خشک در رژیم کنترل وزن به کاهش وزن کمک می‌کند.

۱۲. افزایش سلامت سلولی

آلو دارای مواد معدنی مانند آهن و مس است که به تشکیل سلول‌های خونی، تصفیه و گردش خون درست کمک می‌کنند. مس موجود در آلو مانند یک آنتی اکسیدان عمل کرده و برای سلامت عصب و تولید کلاژن مفید است. مصرف مس به جذب آهن و جلوگیری از بیماری‌های مختلف مانند کم‌خونی و آرتروز نیز کمک می‌کند.

۱۳. رفع اضطراب

مصرف منظم آلو به کاهش اضطراب کمک می‌کند. مطالعات انجام شده، تاثیرات ضد اضطراب و خواص آنتی اکسیدانی اسید کلروژنیک موجود در آلو که به درمان رفتارهای اضطرابی و آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو کمک می‌کند را اثبات کرده‌اند.

 ۱۴: درمان آنفولانزا

آلوی ژاپنی در مبارزه با عفونت ناشی از ویروس آنفولانزای A موثر است. مطالعات نشان داده‌اند که آب آلوی ژاپنی حاوی مولکول‌های شبه لکتین است که به جلوگیری و درمان عفونت‌های ویروس آنفولانزای A انسانی کمک می‌کنند.

۱۵. مفید در دوران بارداری

محصولات تهیه شده از آلو به دلیل داشتن ویتامین‌ها و مواد معدنی متعدد برای دوران بارداری مفید هستند. این ترکیبات مفید برای بینایی، بهبود استخوان‌ها و بافت‌ها و سلامت سلولی مادر و نوزاد حیاتی هستند. فیبر موجود در این میوه به جلوگیری از یبوست و بهبود گوارش کمک می‌کند. گنجاندن آلو در رژیم غذایی به مبارزه با عفونت‌های مختلف و حفظ سلامت عمومی کمک می‌کند. به هر حال، باید در انتخاب آب آلوی موجود در بازار مراقب بود چرا که ممکن است قند بالایی داشته باشد.

 ۱۶: پیشگیری از سرطان

اثربخشی عصاره آلو در درمان سرطان، اثبات شده است. مطالعات نشان داده‌اند که اپی‌کاتچین موجود در آلو به جلوگیری از رشد و تکثیر سلول‌های بدخیم سرطان کمک کرده و آپوپتوز در سرطان کبد را تحریک می‌کند. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان و مواد شیمیایی گیاهی از جمله کلرژنیک اسید و نئوکلرژنیک اسید است که بر سلول‌های سرطان سینه – بدون آسیب رساندن به سلول‌های سالم – تاثیر درمانی دارند.

۱۷. حفظ تعادل الکترولیت

آلو حاوی پتاسیم است که یک الکترولیت بوده و برای عملکرد مناسب سلول‌ها و بافت‌های بدن لازم است. مصرف آلوی سرشار از پتاسیم به تنظیم انقباضات عضلات و تعادل اسیدی بدن کمک می‌کند.

۱۸: مراقبت از پوست

آلو سرشار از ویتامین C و دیگر آنتی اکسیدان‌هاست که به حفظ سلامت، درخشانی و جوانی پوست کمک می‌کند. مصرف آلو به دلیل داشتن مواد مغذی ضد پیری در کاهش لکه‌های تیره و چین و چروک موثر است. عصاره آلو در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست مانند شوینده‌ها و ماسک‌های صورت به کار می‌رود.

۱۹. جلوگیری از تباهی لکه زرد

آلو دارای ویتامین A و بتاکاروتن است که در حفظ سلامت بینایی و جلوگیری از تباهی لکه زرد مربوط به افزایش سن مفید است. کارتنوئید، لوتئین و زئازنتین موجود در این میوه در بافت‌های ماکولار شبکیه چشم، باقی مانده و در برابر آسیب ناشی از اشعه ماوراء بنفش از آن محافظت می‌کنند.

۲۰. کمک به انعقاد طبیعی خون

آلو و آلوی خشک دارای ویتامین K هستند که به انعقاد طبیعی خون کمک کرده و سلامت استخوان‌ها را افزایش می‌دهد. کمبود ویتامین K در بدن می‌تواند باعث از دست دادن خون زیاد و دیگر مشکلات مربوط به سلامتی مانند ضعف استخوان ‌شود.

مصارف آشپزی

آلو به دلیل طعم ترش و شیرین و بوی خوشی که دارد در تهیه غذاهای زیادی به کار می‌رود. عصاره آلو به عنوان ماده میانی آبنبات و محصولات قنادی به کار رفته و به عنوان یک عامل چسبنده در تهیه بارهای غلات کاربرد دارد. چاتنی یا دیپ آلو یک غذای معروف هندی است و با نان هندی خورده می‌شود. آلو به عنوان طعم دهنده خوراکی‌های گوشتی نیز کاربرد دارد.

مصارف دیگر

شکوفه آلو: شکوفه آلو برای درمان دندان لق، زخم‌های دهانی و درد لثه به کار می‌رود. آلو ماده موثری در ساخت دهان‌شویه است و به درمان بوی بد دهان و گلو درد نیز کمک می‌کند.

نحوه انتخاب و نگه‌داری آلو

آلوهایی با گل‌های سفید را انتخاب کنید که به معنای دست نخورده بودن است. از خریدن آلوهای نرم یا لکه‌دار اجتناب کنید. آلوی رسیده و آماده با فشار کم دست، داخل می‌رود و عطری شیرین دارد. آلو را می‌توان در یخچال گذاشت. آلوهای سفت را می‌توان در پاکت کاغذی در درمای اتاق قرار داد تا برسند. آلوی خشک را می‌توان تا چند روز در دمای اتاق نگه‌داری کرد.

عوارض جانبی آلو

اگزالات: آلو حاوی اگزالات است که می‌تواند تجمع یافته و کریستالی شود و مشکلاتی مانند مشکلات کلیه و صفرا ایجاد کند.   افراد مبتلا به این مشکلات باید از خوردن آلو پرهیز کنند.

سولفیت: به آلوی خشک، سولفیت می‌زنند تا از اکسید شدن فنول‌ها در آلوی خشک که می‌تواند میوه را تیره و قهوه‌ای کند، جلوگیری کند. افرادی که به سولفیت حساسیت دارند باید مراقب خوردن آلوی خشک باشند زیرا ممکن است باعث واکنش‌های حساسیتی مانند حملات آنافیلاکسی شود.

تومور کارسینوئید: تومورهای کارسینوئید سطح سروتونین را در خون بالا می‌برند و آلو دارای مقدار قابل توجهی سروتونین است. مصرف آلو قبل از آزمایش تشخیص تومورهای کارسینوئیدی می‌تواند باعث نتیجه مثبت اشتباه شود.

آلو در درمان قاعدگی نامنظم و سم‌زدایی دستگاه گوارش نیز مفید است. این میوه حاوی کلسیم است که برای حفظ سلامت دندان‌ها مفید است. بر اساس طب آیورودا، آلو خواص خنک کنندگی دارد که به کاهش دمای بدن کمک می‌کند.

آلو را به رژیم غذایی خود اضافه کرده و از خواص آن برای سلامتی بهره‌مند شوید!

 

منابع: organicfacts و bazdeh


مطالب مرتبط:

برگ بو

خواص حنا برای رشد مو و سلامتی بدن

شیر بادام: خواص + مضرات

ارسال نظر

Cart
Your cart is currently empty.