خواص کفیر

خواص کفیر

در حالی که ممکن است در مورد پروبیوتیک‌ها زیاد شنیده باشید، اما احتمالا با خواص کفیر آشنایی چندانی ندارید. نام آن را به سه طریق می‌توان تلفظ کرد: کِه-فیر، کی-فور، یا کِف-فور. فارغ از این که چگونه تلفظ‌اش می‌کنید، این خوراکی در محافل حمایت از سلامتی به روش‌های طبیعی، بسیار محبوب است. این به خاطر آن است که کفیر حاوی مواد مغذی و باکتری‌های مفیدی است که می‌توانند به حفظ سلامت روده‌ها کمک کنند.

آیا کفیر هم یکی از آن چیزهایی است که با خیال خوب بودن برای سلامتی مدت کوتاهی مصرف‌شان رونق می‌گیرد اما دوامی نمی‌آورند، یا نه می‌تواند ماده‌ی مغذی ارزشمندی باشد که به رژیم غذایی‌تان کمک و آن را تقویت می‌کند؟

ما به شما در رمزگشایی این معما کمک می‌کنیم تا خودتان بتوانید به جمع بندی و تصمیم گیری برسید و از خواص کفیر مطلع شوید. در این نوشتار با ما همراه باشید تا ۱۷ فایده کفیر برای پوست و سلامتی را بدانید.

 

کفیر چیست؟

کفیر نوشیدنی تخمیر شده‌ای است متشکل از چیزی که مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کفیر به آن «دانه‌ها» می‌گویند.

اما، این دانه‌ها بر روی گیاهان نمی‌رویند. آن‌ها یک نوع غله یا هر چیزی شبیه دانه در هرم غذایی نیستند.

دانه‌های کفیر از مخمرها و باکتری‌ها تشکیل شده‌اند. آن‌ها بلورهای کروی کوچک، شفاف، سفید، و ژله‌مانندی هستند که شبیه قسمت کوچکی از تکه‌های گل‌کلم به نظر می‌رسند.

دو نوع کفیر وجود دارد، کفیر آب، و کفیر شیر.

دوغ کفیر

دانه‌های دوغ کفیر در درجه‌ی اول از لاکتوباسیلوس برویس، استرپتوکوک لاکتیس، و ساکارومایسس سرویزیه تشکیل شده است.

با وجود این، باکتری‌ها و مخمرهای دیگری نیز درون و روی دانه‌های دوغ کفیریافت می‌شوند.

دانه‌های کفیر آب، وقتی به مخلوطی از شکر، آب، و میوه‌های خشک شده اضافه می‌شوند با مصرف کردن قندها و مواد معدنی و آزادسازی باکتری‌های مفیدی که می‌توانند در روده‌های شما تشکیل شوند باعث تخمیر نوشیدنی می‌شود.

دانه‌های دوغ کفیر را تیبی، دانه‌های قندی کفیر و گیاهان آبجو زنجبیل نیز می‌نامند.

کفیر شیر

دانه‌های کفیر شیر در درجه‌ی اول از باکتری‌های لاکتوباسیلوس کفیری تشکیل شده‌اند.

دانه‌های کفیر شیر به شیر اضافه می‌شوند. همین که لاکتوز را مصرف می‌کنند، پروبیوتیک‌ها و سایر ترکیبات را در نوشیدنی آزاد می‌سازند.

بعد از حدود ۲۴ ساعت، این دانه‌ها از مایع مربوطه به روش صاف کردن جدا می‌شوند.

شما می‌توانید اینک نوشیدنی حاصله را که حاوی پروبیوتیک است بنوشید، و می‌توانید از دانه‌ها برای درست کردن مقدار دیگری کفیر استفاده کنید.

این دانه‌ها مادامی که توسط نسبت مناسب و درستی از مایع، مواد مغذی، و قند تغذیه شوند به مدت نامحدود دوام می‌آورند.

در مطالعات مختلف انواع مختلفی از باکتری‌ها را در هر دوی دانه‌های دوغ کفیرو کفیر شیر پیدا کرده‌اند.

اما، در مقایسه با کفیر آب، کفیر شیر به انجام پژوهش‌های بیشتری نیاز دارد.

اگر به دانه‌ها دسترسی داشته باشید، که معمولا به صورت آنلاین فروخته می‌شوند و ممکن است در لبنیاتی‌ها نیز پیدا شوند، می‌توانید هر یک از این دو نوع کفیر را که دوست داشته باشید درست کنید.

در بازار کفیر شیر اغلب داخل بطری‌های از قبل بسته‌بندی شده به فروش می‌رسند. این امر آن‌ها را برای بسیاری از مردم راحت‌تر و دست‌یافتی‌تر می‌سازد.

چون کفیر شیر بیشتر موجود است و درباره‌ی آن بهتر می‌توان تحقیق کرد، ما در این مقاله بیشتر به آن می‌پردازیم تا کفیر آب.

 

و اما اینک ۱۷ خواص کفیر برای سلامتی که اثبات شده‌اند:

۱. کفیر مغذی است

کفیر شیر معمولا با شیر گاو یا بز درست می‌شود. بعضی از افراد آن را با شیر غیر لبنی مانند شیر نارگیل یا شیر بادام درست می‌کنند.

اگر کشت‌های کفیر شیر همیشه با شیر غیر لبنی استفاده شوند، نهایتا از بین خواهند رفت. اگر به تخمیر شیر لبنی عادت کنند چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

هرچند برای درست کردن دوغ کفیراز شکر استفاده می‌شود، در نوشیدنی که نهایتا به دست می‌آید قند زیادی وجود نخواهد داشت، چون دانه‌ها قندها را مصرف می‌کنند تا مایع را تخمیر کنند.

دوغ کفیرنسبت به کفیر لبنی حاوی تنوع کمتری از میکروب‌ها است.

کفیر شیر مزه‌ای ترش دارد که شبیه به مزه‌ی ماست است. درحالی که معمولا غلیظ‌تر از شیر است، به لحاظ قوام از ماست سنتی رقیق‌تر است.

برندهای مختلف کفیر شیر با میزان متفاوتی از مواد مغذی ضروری مختلف در بازار وجود دارند. ۱۷۵ میلی‌لیتر شیر کفیر تقریبا حاوی مقادیر مواد مغذی زیر است:

– پروتئین: ۶ گرم

– کلسیم: ۲۰٪ میزان توصیه‌ شده‌ی مصرف روزانه

– فسفر: ۲۰٪ میزان توصیه‌ شده‌ی مصرف روزانه

– ریبوفلاوین (B2): ۱۹٪ میزان توصیه‌ شده‌ی مصرف روزانه

– ویتامین B12: ۱۴٪ میزان توصیه‌ شده‌ی مصرف روزانه

– منیزیم: ۵٪ میزان توصیه‌ شده‌ی مصرف روزانه

– کربوهیدرات: ۷ گرم

– چربی: ۶ گرم (حدود ۶۰٪ اشباع شده)

– کالری: ۱۰۴ کیلو کالری

بسیاری از مواد مغذی موجود در کفیر نهایی به شیری بستگی دارد که این نوشیدنی از آن درست می‌شود.

دانه‌های کفیر میکروب‌های بیواکتیو، آنزیم‌ها، و آمینو اسیدهایی به نوشیدنی نهایی می‌افزایند.

اگر خودتان کفیر درست کنید، میزان مواد مغذی نهایی بسته به زمان تخمیر نیز متفاوت خواهد بود.

کفیر ساخته شده از مایعات غیر لبنی به همان اندازه حاوی مواد مغذی، مانند کلسیم و منیزیم، که در کفیر ساخته شده از شیر وجود دارد در خود نخواهد داشت.

 ۲: کفیر از ماست پروبیوتیک بیشتری دارد

پروبیوتیک‌ها ریزجاندارانی‌ (میکروارگانیسم) هستند که بعد از مصرف سطح سلامتی شما را بهبود می‌بخشند.

اکثر مردم می‌گویند مصرف پروبیوتیک‌ها با بهبود عملکرد دستگاه گوارش و حرکات منظم‌تر روده ارتباط دارد.

با وجود این، مصرف پروبیوتیک‌ها فایده‌های دیگری نیز برای سلامتی دارد، که به قرار زیر هستند:

– کاهش التهاب

– کاهش خطر ابتلا به آلرژي

– بهبود سیستم ایمنی بدن

– بهبود وضعیت پوست

– پایین آوردن فشار خون

– کنترل وزن

ممکن است در نظر شما ماست خوراکی محبوبی باشد که حاوی کشت‌های فعال زنده است. بسیاری از ماست‌ها پروبیوتیک‌های فراوانی دارند.

کفیر حاوی بیش از ۴۰ گونه باکتری است، که از باکتری‌های موجود در ماست بیشتر است.

در حالی که ماست حاوی مخمر نیست، اما کفیر بیش از شش گونه مخمر دارد.

مخمرها آمینو اسیدها و ویتامین‌های بیشتری را فراهم می‌آورند.

 

 ۳: کفیر می‌تواند روده را فرا بگیرد

کارشناسان می‌گویند اگر پروبیوتیک‌ها از طریق اسید معده به دستگاه گوارش راه پیدا نکنند، دیگر نمی‌توانند فایده‌های مورد انتظار را برای سلامتی به همراه داشته باشند.

گمان بر این است که کفیر درست شده از شیر اسیدیته‌ی معده را کاهش و به باکتری‌های مفید اجازه می‌دهد به روده‌ی بزرگ منتقل شوند.

در مطالعات آزمایشگاهی پروبیوتیک‌های موجود در کفیر را با اسید دارای pH مشابه اسید معده مورد آزمایش قرار دادند، که نهایتا پروبیوتیک‌ها توانستند به بقای خود ادامه بدهند.

حتی نشان داده شده است میکروب‌های کفیر به سلول‌هایی شبیه به سلول‌های جداره‌ی روده می‌چسبند، بنابراین سطح روده را می‌پوشانند و به حفاظت از آن در برابر باکتری‌های مضر کمک می‌کنند.

۴. کفیر می‌تواند باعث تسکین ناراحتی معده و مشکلات گوارشی شود

محصولات لبنی تخمیری که حاوی باکتری‌های اسیدلاکتیک هستند به نحو مطلوبی ریزاندامگان همزیست (میکروبیوتا) روده را تغییر می‌دهند.

گاهی، به کفیر خوراکی کاربردی (غذای به دردبخور) می‌گویند.

این یعنی کفیر ورای مواد مغذی اصلی اثر مثبتی بر سلامتی شما دارد.

در کنار سایر فایده‌ها برای سلامتی، کفیر می‌تواند اسهال را نیز درمان کند.

عوامل خاصی، مانند خوردن آنتی‌بیوتیک‌ها، می‌تواند مبارزه با پاتوژن‌ها را برای سیستم ایمنی بدن سخت‌تر کند.

پروبیوتیک‌ها به بازگرداندن تعادل فلورا و مخاط سالم موجود در روده که گوارش را بهینه‌سازی می‌کند کمک می‌کنند.

مخمرهایی که در کفیر یافت می‌شوند می‌توانند اسهال ناشی از باکتری‌های خاص، آنتی بیوتیک‌ها و سندرم روده‌ی تحریک پذیر را درمان کنند.

خواص کفیر: پروبیوتیک‌های موجود در کفیر نیز موارد زیر را درمان می‌کنند:

– سندرم روده‌ی تحریک پذیر

– بیماری التهاب روده

– مشکلات گوارشی ناشی از هلیکوباکتر پیلوری، باکتری که با ابتلا به سرطان مرتبط است.

 ۵:  می‌تواند از ابتلا به عفونت جلوگیری کند

هرچند آنتی‌بیوتیک‌ها باکتری‌های عفونت‌زا را بیرون می‌رانند، می‌توانند باکتری‌های مفید را نیز از بدن بزدایند.

این امر می‌تواند به عدم تعادل باکتری‌های خوب و بد در روده منجر شود و احتمالا موجب رشد بیش از حد باکتری‌ها و مخمرهای ناسالم شود.

بعضی از باکتری‌های موجود در کفیر، من جمله لاکتوباسیلوس کفیری که در کفیر شیر یافت می‌شود، می‌تواند با عفونت مبارزه کند.

تحقیقات به عمل آمده حکایت از آن دارد که این باکتری می‌تواند رشد پاتوژن‌های مضر را کاهش دهد، من جمله هلیکوباکتر پیلوری، سالمونلا و اشریشیا کلی، که اغلب به مسمومیت غذایی منجر می‌شوند.

در یکی از مطالعات دریافته‌اند که حتی استفاده‌ی موضعی از کفیر به پیشگیری از عفونت و تسریع فرایند التیام زخم کمک می‌کند.

این فعالیت ممکن است تا حدودی به خاطر وجود کفیران باشد؛ یک نوع قند که در کفیر یافت می‌شود.

۶. کفیر ممکن است علائم عدم تحمل لاکتوز را بهبود ببخشد

عدم تحمل لاکتوز زمانی رخ می‌دهد که بدن شما قادر نیست به درستی بعضی از قندهای خاص موجود در شیر را هضم و گوارش کند.

کفیر هیچ مشکلی با تجزیه‌ی قندهای موجود در شیر ندارد.

در واقع، دانه‌های کفیر لاکتوز موجود در شیر را «می‌خورند» و آن را به اسید لاکتیک تبدیل می‌کنند.

این به شکل گیری نوشیدنی منجر می‌شود که نسبت به شیر لاکتوز کمتری دارد.

آنزیم‌های موجود در کفیر می‌توانند به پردازش قندهای شیر توسط بدن کمک کنند.

در پژوهش‌های انجام شده دریافته‌اند وقتی آدم‌ها ماست مصرف می‌کنند، نسبت به زمانی که شیر می‌نوشند گاز کمتری در معده‌شان تولید می‌شود.

گروهی که کفیر نوشیده بود از گروهی که ماست خورده بود حتی نتایج بهتری از خود نشان داد.

اگر به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستید، ممکن است بتوانید از خواص و قایده‌های شیر برای سلامتی از طریق تخمیر آن با دانه‌های کفیر بهره ببرید.

همچنین می‌توانید با استفاده از شیرهای غیر لبنی مانند شیر نارگیل و سایر شیرهای آجیل‌ها کفیر بدون لبن درست کنید.

کفیر حتی می‌تواند مانند بستنی به یک درمان یخی تبدیل شود.

 ۷: می‌تواند از ابتلا به سرطان پیشگیری کند

سرطان به وسیله‌ی سلول‌هایی که در بدن جهش و به شیوه‌ای غیر قابل کنترل رشد می‌کنند به وجود می‌آید. تومور یک نمونه از این بیماری است.

مطالعات نشان می‌دهند که باکتری‌های خوب موجود در کفیر می‌توانند رشد تومور را متوقفت کنند.

پروبیوتیک‌ها می‌توانند از سرعت آنزیم‌هایی که ترکیب‌های خاص را در بدن به کارسینوژن (ماده‌ی سرطان‌زا) تبدیل می‌کنند بکاهند.

کفیر می‌تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان نیز عمل و از سیستم ایمنی بدن دفاع کند.

در مطالعاتی نقش کفیر در مقابله با ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ مورد بررسی قرار گرفت. در مطالعات آزمایشگاهی، دریافتند کفیر نابودی سلول‌های توموری را تسریع می‌کند.

همچنین در تحقیقات مربوط به لوسمی دریافته‌اند کفیر به مرگ سلول‌های سرطانی کمک می‌کند.

مطالعه‌ی دیگری به مقایسه‌ی اثرات ضد سرطانی بالقوه‌ی کفیر و ماست پرداخته است. مطالعه‌ی مذکور به این نتیجه رسیده است که عصاره‌ی کفیر در پایین آوردن شمار سلول‌های سرطان سینه بسیار موثرتر عمل می‌کند.

اما، بعضی از مطالعات آزمایشگاهی نشان داده‌اند کفیر توانایی حرکت سلول‌های سرطانی و انتشارشان در بدن را کاهش نمی‌دهد.

با وجود این، کفیر اثرات آنتی اکسیدانی دارد، که، می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.

 ۸: ممکن است به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند

پوکی استخوان ناراحتی است که مشخصه‌های آن کاهش توده‌ی استخوانی و زوال ساختار بافت استخوان است.

این می‌تواند به شکنندگی استخوان‌ها و افزایش خطر شکستن آن‌ها منجر شود.

پوکی استخوان، که مشکلی جهانی است، امروزه بیش از ۲۰۰ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده و عامل ۱.۵ میلیون مورد از شکستگی‌هایی است که در جهان رخ می‌دهد.

یکی از موفق‌ترین راه‌های حفظ سلامت استخوان‌ها و کاهش خطر پوکی استخوان مصرف کلسیم کافی است.

کلسیم تنها ماده‌ی مغذی نیست که می‌تواند به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند.

ویتامین K2 نیز در کمک به بدن جهت استفاده از کلسیم کمک می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهند که استفاده از مکمل ویتامین K می‌تواند به جلوگیری از کاهش تراکم استخوانی و خطر شکستگی آن کمک کند.

شیر کاملا چرب نسبت به شیر کم چربی از ویتامین K بیشتری برخوردار است. درست کردن کفیر با شیر تماما پر چرب می‌تواند میزان ویتامین K  که مصرف می‌کنید را افزایش دهد و برای استخوان‌های‌تان مفید باشد.

در طی مطالعات انجام شده دریافته‌اند کفیر می‌تواند توده‌ی استخوانی و ساختار آن را در زنانی که دوره‌ی پس از یائسگی را می‌گذرانند بهبود ببخشد. آن‌ها این را به توانایی کفیر در بالا بردن میزان جذب کلسیم توسط بدن ربط می‌دهند.

بنابراین، حتی اگرچه یک لیوان شیر و یک لیوان کفیر لبنی ممکن است حاوی مقدار یکسانی کلسیم باشند، اما کفیر احتمالا بیشتر از شیر به سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند.

۹. کفیر می‌تواند علائم آلرژي‌ها و آسم را بهبود ببخشد

آسم به دلیل التهاب و آلرژن‌ها به وجود می‌آید. در واقع، بسیاری از واکنش‌های آلرژیک به خاطر التهاب ناشی از یک سیستم ایمنی بیش‌فعال  به وجود می‌آیند.

در برخی از مطالعات که بر روی حیوانات انجام شده‌ است دریافته‌اند که کفیر التهاب مربوط به آلرژي‌ها و آسم را کاهش می‌دهد.

دریافتند که کفیر به طرز چشمگیری موارد التهاب زا مانند اینترلوکین-۴، سلول‌های کمک‌کننده‌-T، و ایمونوگلوبولین ‌E، را سرکوب می‌کند.

این، به نوبه‌ی خود اثر ضد التهابی دارد.

۱۰: می‌تواند به کاهش وزن و چربی کمک کند

در میان مجموعه‌ باکتری‌های متنوع موجود در کفیر، باکتری‌هایی مانند لاکتوباسیلوس گاسری، لاکتوباسیل پاراکازیی، لاکتوباسیلوس آمی‌لوروس، لاکتوباسیلوس فرمنتوم، و لاکتوباسیلوس رام‌نوسوس نیز وجود دارند.

این باکتری‌ها می‌توانند به شما کمک کنند وزن و چربی خود را کاهش دهید.

لاکتوباسیلوس گاسری اندازه‌ی مولکول‌های چربی را افزایش می‌دهد، در نتیجه می‌توانید چربی کمتری از وعده‌های غذایی‌تان جذب کنید. مصرف لاکتوباسیلوس گاسری می‌تواند وزن، شاخص توده‌ی بدنی، چربی شکمی، دور کمر و باسن را کاهش دهد. در واقع، در مطالعه‌ای دریافتند که چربی شکم با مصرف ۱۲ هفته مکمل تا ۸.۵٪ کاهش می‌یابد.

لاکتوباسیلوس پاراکازی سطح گردش ANGPTL4، هورمون سرمی پروتئینی که سوخت و ساز چربی را تنظیم می‌کند، افزایش می‌دهد در نتیجه ذخیره‌ی چربی کاهش می‌یابد.

لاکتوباسیلوس آمی‌لوروس و لاکتوباسیلوس فرمنتوم:

در مطالعه‌ای دریافتند کسانی که مکمل لاکتوباسیلوس آمی‌لوروس یا لاکتوباسیلوس فرمنتوم مصرف می‌کنند چربی بدن‌شان ظرف ۶ هفته ۳-۴ درصد کاهش می‌یابد.

لاکتوباسیلوس رام‌نوسوس در زنان نتایج قابل توجهی نشان داده است. این باکتری بعد از مصرف، به بدن کمک می‌کند لپتین، هورمون چاقی، را سرکوب کند. این هورمون احساس سیری را زیاد می‌کند، و ظرف ۳ ماه کاهش وزن را تا ۵۰٪ افزایش می‌دهد.

۱۱. کفیر به حفظ و نگهداری مواد خوراکی کمک می‌کند

این یکی از فایده‌های غیر مستقیم کفیر برای سلامتی است. تخمیر خوراکی‌ها از رشد باکتری‌های بیماری‌زا جلوگیری می‌کند.

درست به مانند درون روده، اگر باکتری‌های خوب در خوراکی‌های تخمیری رشد کنند، رشد باکتری‌های بد دچار مشکل خواهد شد. قرن‌ها از تخمیر برای حفظ و نگهداری مواد خوراکی استفاده شده است.

کفیر ممکن است سالمونلا، ای‌. کولی، و لیستریا را از بین نبرد. اما، نان‌های درست شده با کفیر به جای مخمر، به مدت طولانی‌تری تازه می‌مانند.

 ۱۲: می‌تواند به سم‌زدایی بدن کمک کند

در عصر جدید، مواد سمی گرداگرد ما را فرا گرفته‌اند. ما این مواد سمی را از طریق رژیم غذایی‌مان مصرف و از طریق مواد آرایشی و سایر محصولات جذب می‌کنیم.

از کفیر می‌توان برای سم‌زدایی بدن استفاده کرد. در واقع، به طور ویژه‌ای در مقابله با آفلاتوکسین‌ها موثر است. آفلاتوکسین‌ها مواد سمی رایجی هستند که در مواد خوراکی و غذاهای‌مان یافت می‌شوند. آن ها از طریق کپک پخش می‌شوند و بادام زمینی را آلوده می‌کند.

به عنوان مثال، کره‌ی بادام زمینی، یکی از عوامل رایج می‌تواند باشد، به خصوص اگر آجیل آن به عنوان بخشی از پروسه‌ی ساخت بو داده نشده باشد.

در حالی که خرید کره‌ی بادام زمینی که خوب و به درستی فراوری شده باشد می‌تواند خطر ابتلا را کمتر کند، اما اجتناب و دوری کامل از این مواد سمی کار دشواری است.

همچنین ممکن است آفلاتوکسین‌ها غلاتی مانند ذرت، سویا، یا گندم و همچنین روغن‌های سبزیجاتی مانند روغن بذر کتان، سویا و کانولا را آلوده کنند. باکتری‌های اسید لاکتیک موجود در کفیر آن را قادر می‌سازد تا آفلاتوکسین‌ها را محصور کند، که همین مسئله باعث از بین رفتن آن‌ها می‌شود.

بنابراین اگر به طور منظم کفیر مصرف کنید، ممکن است بتوانید بدن‌تان را از آفلاتوکسین‌ها و سایر آلاینده‌های قارچی سم زدایی کنید.

 ۱۳: برای زیبایی نیز مفید است

کفیر ممکن است برای سلامتی پوست نیز فایده‌هایی داشته باشد. اسید لاکتیک موجود در کفیر می‌تواند مانع رشد باکتری‌هایی شود که باعث جوش می‌شوند و در عین حال اسید لاکتیک، پپتیدها، و آب پنیر موجود در کفیر می‌تواند باعث روشن شدن پوست شود.

بنابراین اگر می‌خواهید پوست‌تان را شفاف‌تر یا جوش صورت‌تان را درمان کنید، کفیر می‌تواند به شما کمک کند در کل پوستی روشن‌تر و تمیزتر داشته باشید.

 ۱۴: فرایند التیام زخم را تسریع می‌کند

خواص ضد التهابی و ضد میکروبی کفیر برای التیام زخم فوائدی به همراه دارد.

در یکی از مطالعات انجام شده، قدرت التیام زخم ژل کفیر و ژل تنها را مقایسه کردند، در درمانی مرسوم که سیلور سولفادیازین نامیده می‌شود و با استفاده از یک گروه کنترل (بدون مداخله).

ژل کفیر که به مدت ۹۶ ساعت پرورانده شده بود « به لحاظ التهاب، زخمی شدن، و روبافت‌دار کردن مجدد (re-epithelialization) زخم نتایج بهتری از خود نشان داد.»

فرض محققان بر این بود که خواص پروبیوتیک کفیر نیز ممکن است در این میان نقش داشته باشد. خواص پروبیوتیکی کفیر ممکن است اختلالات ممکن در التیام زخم را کاهش دهد، و بدن را به تعادل سالمی برساند.

این امر به نوبه‌ی خود فرایند التیام زخم را تسریع می‌کند.

۱۵: ممکن است علائم ترک نیکوتین را درمان کند

اگر تا به حال سعی کرده باشید مصرف نیکوتین را ترک کنید، می‌دانید که علائم ترک می‌توانند بسیار شدید باشند.

چند مورد از این علائم مشکل‌ساز شامل اضطراب، افسردگی، و مشکلاتی در زمینه‌ی اختلال شناختی می‌شوند. در مطالعه‌ای که بر روی حیوانات انجام شد، بررسی کردند که ببینید آیا کفیر می‌تواند به خاطر محتوای تریپتوفان بالا به تسکین این علائم کمک کند یا نه.

برای تایید قطعی لازم است تحقیقاتی بر روی انسان‌ها انجام شود، اما نتایج به دست آمده از مطالعه‌ بر روی حیوانات رضایت بخش و امیدوار کننده بود.

محققان به این نتیجه رسیدند که کفیر را می‌توان در رژیم غذایی بیمارانی که از علائم ترک نیکوتین رنج می‌برند گنجاند، و این امر ممکن است به طرز موثری به کاهش اضطراب، اختلال شناختی، و افسردگی کمک کند.

۱۶. کفیر می‌تواند عملکرد شناختی را بهبود ببخشد و احتمالا از زوال عقل جلوگیری کند

اکنون می‌دانید این احتمال وجود دارد که کفیر بتواند مشکلات عملکرد شناختی مربوط به ترک نیکوتین را کاهش دهد. اما این ممکن است این فایده‌ها کلی‌تر باشند. در یک مطالعه‌ بر روی حیوانات حفظ تمرین فضایی را روی موش‌ها آزمایش کردند و نتیجه این بود که «مصرف خوراکی کفیر می‌تواند یادگیری فضایی و انسجام ذهنی و حافظه‌ را در موش‌ها بهبود ببخشد.»

در مطالعه‌ی دیگری که آن هم روی موش‌ها انجام شده بود، دریافتند باکتری‌های اسید استیک مانند آن‌هایی که در کفیر یافت می‌شوند حاوی لیپیدهای پایدار-قلیایی (ASL)، هستند که ممکن است قادر باشد کاهش عملکرد شناختی ناشی از زوال عقل را متوقف کند.

این نتایج انجام مطالعات بیشتر بر روی انسان‌ها را می‌طلبد. اما تا کنون، این نتایج امیدوار کننده هستند.

۱۷:کفیر می‌تواند با اثرات پیری مبارزه کند

پیری و بیماری‌های مرتبط با کهولت سن به شدت با آسیب‌های ناشی از استرس اکسیداتیو ارتباط دارند.

هر دوی کفیر شیر و شیرسویا سرشار از آنتی‌ اکسیدان‌ هستند، بنابراین ممکن است در بین ترکیب‌های خوراکی امیدبخش‌تر به لحاظ پیشگیری از آسیب جهش‌زایی و اکسیداتیو قرار بگیرند.

این یعنی ممکن است آن‌ها از یک سری بیماری‌های مربوط به کهولت سن مانند سرطان یا زوال عقل پیشگیری و همچنین ممکن است طول عمر را زیاد کنند.

 

منبع:authoritydiet


مطالب مرتبط:

زرشک:۳۰ خاصیت زرشک برای سلامتی

خوراکی های سرشار از زینک

غلات،ادویه ها و گیاهان دارویی مناسب برای کاهش وزن کدامند؟

ارسال نظر

Cart
Your cart is currently empty.