فواید فلفل
ازجمله فواید فلفل می توان به درمان سرطان،جلوگیری از پیری پوشت،درمان زخم پپتیک(زخم معده) ،تسکین مشکلات یائسگی، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و دیابت اشاره کرد. فلفل دارای خواص ضد التهابی و ضد درد است و همچنین ممکن است درد مرتبط با آرتریت (التهاب مفصل) را تسکین بدهد. همچنین فیبرومیالژیا و پسوریازیس را از بین میبرد.
فلفل قرمز تند (فلفل چیلی) که خوراکی موردعلاقه بسیاری از مردم است ، میوهی خوراکی متنوع و تندی است که از گونههای متنوع گیاه فلفل بهدست میآید. با کاربرد محبوب و معروفی که فلفل در فرهنگهای مختلف و برای نسلها در سراسر کرهی خاکی داشتهاست، علاقه به دانستن مزایای دارویی این غذای گیاهی طبیعی و ادویهی پرکاربرد در آشپزی رو به افزایش است. بسیاری از آدمها با استفاده از فلفل تند در تهیهی غذاهای تند آشنا هستند.
چه چیزی باعث تند بودن فلفل قرمز می شود؟ پاسخ کپسیوم است. یک مادهی شیمیایی بیبو و بدون مزه که سبب تند شدن فلفل چیلی (تند) میشود.
ازآنجایی که امروزه تنوع فلفل چیلی در بازار بسیار زیاد است مهم است بدانید که کپسیوم موجود در هر نوع فلفل چیلی متفاوت است و ممکن است کمتر تند باشد ولی همچنان میتوانید مزایایی را که مادهی فعال فلفل چیلی یعنی کپسیوم دارد، دریافت کنید. کپسیوم در غشای گوشتی هم فلفل شیرین و هم فلفل تند و در غلظت بالاتری در دانههای آنها یافت میشود. این میوهی طبیعی را میتوانید به صورت تازه یا به عنوان یک ادویه در آشپزی استفاده کنید، حتی میتوانید آن را به صورت دمنوش یا به صورت کپسول مصرف کنید تا بتوانید مزایای دارویی آن را بهدست آورید. اضافه کردن فلفل چیلی به رژیم غذایی روزانهتان ممکن است تاثیر مثبتی بر درمان بسیاری از بیماریها داشته باشد. در این نوشتار در رابطه با این مزایا صحبت خواهیم کرد.
ارزش غذایی فلفل
استفاده از فلفل چیلی از گونهی فلفل ارزش غذایی زیادی را برای بدنتان فراهم میکند. این فلفل حاوی مقدار زیادی ویتامین C و ویتامین A است.
این ویتامینها در بهترین حالت از میوهی تازه بهدست میآیند. چیلیها دارای مقدار بالاتری از این مواد مغذی مفید هستند اگر زمانی که به رنگ قرمز (در مقایسه با زرد یا نارنجی) هستند برداشت شوند. دیگر ترکیبات زیست فعال مفید موجود در فلفل چیلی فلاونوئیدها هستند. سایر ترکیبات مهم زیست فعال موجود در آن عبارتند از آلکالوئیدها و تاننها. هر چند مقدار اینها کمتر از ویتامین C و ویتامین A است اما فواید زیادی برای سلامتی دارند. آلکالوئیدها به عنوان یک عامل ضد التهاب، ضد درد و آنتیاکسیدان عمل میکنند.
خرید سریع و آسان از عطاری نوایگان:فلفل قرمز
خواص فلفل برای سلامتی
۱. خواص ضد التهابی:
ثابت شدهاست که ترکیبات فیتوکمیکال (مواد شیمیایی گیاهی) موجود در فلفل واکنش ضد التهابی ایجاد میکنند و باعث کاهش درد عصبی محیطی مانند بیماری کرون (نوعی بیماری التهابی روده) میشود. مثال دیگری از التهاب نوروژنیک محیطی، درد پوست است. کرمها و مرطوبکنندههای آن اغلب به صورت موضعی روی پوست ماساژ داده میشود تا مراقبتهای لازم برای جلوگیری از مناطق باز و غشای مخاطی صورت گیرد.
هنگامی که از این کرمها استفاده میکنید، سوزشی روی پوستتان احساس میکنید. این حس سوزش ناشی از واکنش التهابی انتهای عصب محیطی است، اما کاربرد منظم، عصب حسی را بیحس میکند و به این ترتیب موجب کاهش درد نوروژنیک دیابتی میشود. برخی معتقدند که اثر ضد التهابی فلفل همچنین ممکن است به کاهش درد ناشی از آرتروز کمک کند. کرم آن را میتوانید به عنوان گزینهای برای درمان این بیماری و بسیاری از بیماریهای دیگر استفاده کنید.
۲. دارای موسیلاژ است:
فلفل حاوی تانن است. تاننها قابض هستند و به خاطر فایدهشان که برای تسکین اختلالات گوارشی که باعث ایجاد اسهال میشوند (مانند دیسانتری و سایر اختلالات میکروبی)، شناخته شدهاند. موسیلاژ معده از پوشش داخلی معده محافظت میکند. یکی از دلایل بروز زخم معده از بین رفتن موسیلاژ داخل معده و افزایش ترشح اسید و تماس آن با پوشش داخلی معده است. فلفل توانایی افزایش تولید مخاط را در معده دارد. مطالعات زیادی نشان میدهند که افزایش مخاط معده و خواص ضد التهابی فلفل میتواند تاثیر مثبتی بر روند بهبود زخم معده داشته باشد.
نمونهی دیگری که توانایی فلفل را در تولید مخاط نشان میدهد افزایش آبریزش بینی در هنگام مصرف فلفلی است که دارای میزان فراوانی از کپسیوم است. به همین دلیل، در هنگام آمادهسازی فلفل تند باید دقت کنید که با چشمتان تماس نداشته باشد و پس از آمادهسازی حتما دستهایتان را بشوئید تا مانع از تماس روغن فرار حاوی کپسیوم با این مناطق حساس بشوید.
۳. خواص شیمیایی فلفل:
یکی دیگر از اثرات زیست فعال تانن موجود در مولکول کپسیوم، پیشگیری و درمان سرطان است. مطالعات نشان دادهاند که فلفل اثر مهارکننده بر انواع سرطان بدخیم دارد و شواهد خوبی بر این تاثیر وجود دارد. این خواص ضد تومور بیشتر برای درمان سرطانهای ریوی، کبدی و معده مفید هستند. ثابت شدهاست که اثرات ضد اکسیداتیو فلفل میتواند انواع دیگر سرطان، مانند سرطان پروستات مرتبط با هورمونهای خاص را درمان کند.
اثر ضد سرطان فلفل ناشی از توانایی زیستفعالی این فیتوکمیکال برای جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی و همچنین تخریب ساختار سلولیِ درحالحاضر آسیبدیده در بدن انسان است.
۴. برای قلب و عروق فایده دارد:
مطالعاتی که روی فلاونوئیدها انجام شدهاند، نشان میدهند که آنها برای جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی مفید هستند. یک اثر توصیه شده از خواص فلفل تاثیری است که روی اتساع عروق دارد و به این ترتیب فشار خون را بهبود میدهد و ضربان قلب را کم میکند. اتساع عروق جریان خون را بهبود میدهد و باعث میشود که بافتهای ارگانها جذب اکسیژن را بهتر انجام بدهند. این تاثیر به احتمال زیاد به علت تاچینیکینها است، یک مادهی زیستفعال شناخته شده که در فلفل موجود است.
خرید سریع و آسان از عطاری نوایگان:فلفل قرمز
۵. دارای خواص آنتیاکسیدانی است:
بسیاری از ترکیبات زیستفعال فلفل، اثرات آنتیاکسیدانی برای بدن دارند. بهبود اتساع عروق اجازه میدهد تا این فیتوکمیکالهای (مواد شیمیایی گیاهی) آنتیاکسیدانی در سراسر بدن حرکت کنند و به این ترتیب بتوانند به نواحی آسیبدیده و همچنین بافت سالم برسند. این امر سبب میشود که فلفل تاثیر خوبی بر اصلاح بافت پروتئین و احتمالا حتی DNA داشته باشد. همچنین، بافت سالم از اثر حفاظتی آنتیاکسیدانهای فلفل چیلی برخوردار میشود.
۶. دارای مزایای هیپوگلیسمی است:
با توجه به شیوع گستردهی دیابت در جهان، توجه به فلفل به عنوان داروی هیپوگلیسمی سبب انجام تحقیقات در این زمینه شدهاست. برخی مطالعات نشان دادهاند، هرچند هنوز به این نتیجه نرسیدهاند، که فلفل ممکن است تولید انسولین را تحریک کند و به این ترتیب باعث کاهش گلوکز خون شود. این امر احتمال تاثیر فلفل در پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ و عوارض بالقوهی آن را نشان میدهد. مزایای هیپوگلیسمی چیلی سبز، بیشتر است.
۷. سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند:
فلفل حاوی ویتامین C است که به عنوان یک فیتوکمیکال (مادهی شیمیایی گیاهی) حمایتکننده از سیستم ایمنی بدن محسوب میشود. ویتامین C دارای اثرات مفیدی بر روی سیستم ایمنی بدن است. این ویتامین به ترمیم بافت آسیبدیدهی مغز کمک میکند، خطر ابتلا به استرس اکسیداتیو، آسم کودکان و سرطان را کاهش میدهد و در عین حال سلامت استخوانها را بهبود میدهد.
۸. بیماری پوستی پسوریازیس را درمان میکند:
بسیاری از آزمایشات بالینی اثربخشی فلفل را زمانی که به طور موضعی استفاده شود، در درمان علائم فیبرومیالژیا نشان میدهند. افرادی که از فلفل به طور موضعی استفاده میکنند اظهارکردهاند که تاثیر مثبتی در کاهش حساسیت و بهبود خواب دارد.
شاید این مطلب را هم بپسندید: انواع بیماری پسوریازیس و ۲۵ درمان خانگی آن
۹. درد ناشی از نوروپاتی دیابتی را از بین میبرد:
بیماری که اغلب درد نوروژنیک (عصبی) تولید میکند، دیابت است. به نظر میرسد که فلفل روی نوروپاتی دیابتی تاثیر میگذارد زمانی که به صورت موضعی استفاده شود. فلفل در بیحس کردن انتهای عصبهای پوستی و کاهش درد موثر است.
شاید این مطلب را هم بپسندید: 20مورد از خوراکی های خانگی برای درمان دیابت نوع۲
۱۰. علائم بیماری فیبرومیالژیا را درمان میکند:
بسیاری از آزمایشات بالینی اثربخشی فلفل را برای درمان علائم فیبرومیالژیا نشان دادهاند، البته در صورتی که به طور موضعی استفاده شود.
۱۱. مانع پیری پوست میشود:
ثابت شدهاست که ویتامینهای موجود در فلفل چیلی دارای اثر آنتیاکسیدانی بر بافت سلولی است که میتواند سلامت پوست را بهبود بخشد و از پیری آن جلوگیری کند.
۱۲. علائم یائسگی را تسکین میدهد:
علائم یائسگی ممکن است با مصرف میوههای دارای فلاونوئید مانند فلفل چیلی تسکین یابد.
خلاصه:
مطالعات نشان میدهند که فلفل به عنوان یک مکمل روزانه برای بدن مفید است. فلفل در غذاهای روزانه ی بسیاری از انسان ها بعنوان یک افزودنی جدانشندنی کاربرد دارد. استفاده از فلفل قرمز در آشپزی و مصرف آن به طور روزانه میتواند به اندازهی کافی فایده به بدنتان برساند و تأثیرات مثبتی روی برخی از بیماریهای مزمن و بالقوهی تحلیلبرندهی سلامتی داشته باشد.
فلفل بعنوان یک عامل پیشگیری کننده از سرطان،ضد درد و مخاط معده عمل می کند و ترکیبات زیست فعال فلفل در کنار هم جریان خون را بهبود می دهند و شرایط را برای داشتن یک زندگی سالم فراهم می کند.
فلفل خشک شده یک ادویه محسوب می شود مانند فلفل قرمز و فلفل پاپریکا.این ادویهی خشکشده در بسیاری از سسها استفاده میشود یا به نوشیدنیهایی مانند چای اضافه میشود. فلفل خشکشده را میتوانید به عنوان یک ادویهی تکی یا به صورت ترکیبی از چند ادویهی خشکشده پیدا کنید. فلفل را به عنوان یک داروی قویتر، میتوان در کپسول جای داد و به صورت خوارکی و به عنوان یک مکمل غذایی مصرف کرد یا به صورت موضعی به عنوان کرم ضد درد و ضد التهابی روی پوست استعمال کرد.
خرید سریع و آسان از عطاری نوایگان:فلفل قرمز
رنگ فلفل هنگام برداشت در تعیین مرحلهی رشد موثر است.مقدار ویتامینها و دیگر فیتوکمیکالهای مفید نیز با رنگ فلفل درارتباط است. به طور کلی میتوان گفت که فلفل به صورت خشک یا تازه، فواید دارویی زیادی دارد و برای استفاده در رژیم غذایی روزانه به عنوان یک عامل طبیعی که از بیماریها پیشگیری میکند یا بسیاری از اختلالات مزمن را درمان میکند، مفید است.
منبع:organicfacts
مطالب مرتبط:
۲۵ مورد از بهترین مواد غذایی سرشار از منگنز که برای بدن مفید هستند