۷ روش طبیعی کاهش اوره خون یا BUN

۷ روش طبیعی کاهش اوره خون یا BUN

کاهش اوره خون همواره موضوع مهمی برای حفظ سلامتی بدن است. BUN میزان اوره‌ی موجود در خون را نشان می‌دهد. اوره محصول اضافی دستگاه گوارشی بعد از خوردن پروتئین است. معمولا راهی بی‌خطر برای خلاص شدن از نیتروژن اضافی بدن است. اوره از پروتئين‌های رژیمی و به صورت محصولی تهیه شده از پروتئين بافت‌ها به دست می‌آید. در یک رژیم غذایی معمولی، بدن انسان حدودا در هر روز ۱۲ گرم اوره تولید می‌کند.

با وجود این، اوره مازاد، برابر با ۱۰ گرم در روز، به وسیله کلیه‌ها از بدن شسته می‌شود. مقدار کمی از اوره به راحتی می‌تواند در روده‌ها، پوست و ریه نیز گم بشود. به عنوان مثال، وقتی ورزش می‌کنید، مقدار کافی اوره ممکن است از طریق تعریق دفع شود. وقتی پزشک تعداد BUN شما را اندازه‌گیری می‌کند، به دنبال تعادل بین تولید اوره در کبد، و همچنین تجزیه و از بین رفتن آن در کلیه‌ خواهد بود.

راه‌هایی وجود دارد که توسط آنها می‌توانید برای کاهش اوره خون یا کاهش BUN اقدام کنید. عوامل زیر می‌تواند به شما کمک کند در رژیم غذایی و سطح فعالیت‌تان برای کاهش طبیعی BUN تغییراتی ایجاد کنید.

کاهش اوره خون

۱. رژیم‌های کم پروتئين

پروتئین همان چیزی است که همه چیز در مورد BUN از آن شروع می‌شود. اگر پروتئین کمتری را بر مبنای منظم مصرف کنید، در این صورت نیز قادر خواهید بود مقدار BUN بدن‌تان به صورت طبیعی کاهش دهید. این یعنی خوردن گوشت، لوبیا، حبوبات، و محصولات سویای کمتر.

۲: درمان اختلال عملکرد کبد

اگر بیماری کبد داشته باشید، یکی از اصلی‌ترین عوامل افزایش میزان BUN اختلال عملکرد کبد خواهد بود. در بسیاری از موارد، الکلی بودن و داشتن رژيم غذایی ضعیف عوامل اصلی عملکرد نادرست کبد هستند. بهتر است برای مشورت در مورد راه‌های درمان طبیعی کبد و احیاء بخشی از عملکردهای کبد با پزشک‌تان مشورت کنید.

۳. فاکتور رشد شبه انسولین ۱ و هورمون رشد بیشتر

هر دو هورمون IGF-1 و هورمون رشد مانع از سنتز اوره می‌شوند. کودکان مبتلا به نقص هورمون رشد که به آن‌ها هورمون رشد انسانی داده می‌شود نیتروژن اوره پایین‌تری دارند، چون سنتز اوره نیز در آن‌ها کاهش یافته است.

۴. نقص ژنتیکی آنزیم‌های چرخه‌ اوره

در موارد بسیار نادر، بیماران نقص ژنتیکی را تجربه کرده‌اند که به صورت طبیعی آنزیم‌های چرخه ی اوره را از بدن حذف می‌کند. بدن یک انسان عادی باید روزانه، و بر مبنای یک رژیم ۷۰ گرم پروتئین در روز، ۱۲ گرم اوره تولید کند.

۵: استروئیدهای آنابولیک

برای کسانی که استروئید مصرف می‌کنند، ممکن است کاهش تجزیه‌ی پروتئین رخ بدهد.

۶. نوشیدن آب بیش از حد

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که هر چه آب بیشتری بنوشید، اوره‌ی کمتری در جریان خون‌تان خواهید داشت که به ادرار تبدیل خواهد شد. به همین خاطر است که آبرسانی صحیح به بدن به داشتن ادراری با رنگ شفاف منجر می‌شود.

۷. بارداری

اگر باردار باشید، در آن صورت به خاطر افزایش حجم پلاسما، BUN شما کاهش پیدا می‌کند.

نسبت BUN کراتینین

در اکثر موارد همراه با آزمایش BUN یک آزمایش سطح نرمال کراتینین خون نیز گرفته می‌شود. چون در تشخیص مشکلات عملکرد کلیوی کراتینین بیشتر می‌تواند کمک کند.

سطح کراتینین خون‌تان نشان خواهد داد که عملکرد کلیه‌های‌تان بر اساس سطوح بالا یا پایین کراتینین در جریان خون‌تان چگونه است.

سطح کراتینین بالا ممکن است به معنی آن باشد که کلیه‌های‌تان به خوبی کار نمی‌کنند، اما اگر فقط کمی از حد نرمال بالاتر باشد، می‌تواند به معنی آن باشد که عضلات فراوانی دارید.

پزشک‌تان می‌تواند تفاوت بین این دو را تشخیص و معنی این نسبت را به شما نشان بدهد.

در اکثر موارد، پزشکان بر این باور هستند که نسبت پایینتر BUN به کراتینین نشانه‌ی سالم‌تر بودن است. سطح ۱۰ در این مورد ایده‌آل به نظر می‌رسد.

چگونه BUN را کاهش دهیم

اگر می‌خواهید میزان BUN را در بدنتان کاهش دهید، تمام کاری که باید انجام دهید این است که آب بیشتر و پروتئین کمتری مصرف کنید.

زنجبیل نیز قادر است به از بین بردن اوره موجود در خون کمک کند.

پژوهش‌های انجام شده نشان داده است در موش‌هایی که به آن‌ها عصاره‌ی زنجبیل داده شده بود یک کاهش چشمگیر BUN به وجود می‌آید.

اگر BUN بالا داشتید چه کاری باید انجام دهید

BUN در بدن انسان و از پروتئینی که مصرف می‌کنید به وجود می آید. این ماده از درون کبد و کلیه‌ها عبور می‌کند و نهایتا به ادرار تبدیل می شود.

برای تعیین اینکه علائم ناراحتی های زمینه‌ای که تعداد BUN را افزایش داده است تجربه می‌کنید یا نه آزمایش خون انجام می‌شود. سطح BUN بالا احتمالا به معنی این است که دچار عفونت شده‌اید یا عملکرد کبد یا کلیه‌های‌تان کاهش پیدا کرده است.

اکثر آزمایش‌های BUN شاخص‌هایی برای مشکلات مختلف مربوط به کلیه‌ها را به نمایش می‌گذارند. پزشکان همچنین از شما آزمایش کراتینین خواهند گرفت تا از نسبت BUN به کراتینین باخبر شوند و همچنین بفهمند که آیا عملکردهای کلیه تحت تاثیر قرار گرفته‌اند یا نه.

اگر سطح BUN بالایی دارید و می‌خواهید آن را کاهش دهید، چند کار وجود دارد که می‌توانید در راستای این هدف انجام دهید:

– آب بیشتری بنوشید چون این کار میزان اوره موجود در سیستم بدن‌تان را رقیق خواهد کرد.

– پروتئین کمتری مصرف کنید چون اوره مستقیما از گوشت، لوبیا، حبوبات و محصولات سویایی تجزیه می‌شود.

– درباره‌ی علائمی که دارید با پزشک صحبت کنید و آزمایش خون بدهید تا سطح BUN تان بررسی شد و ببینید که آیا کاهش عملکرد داشته‌اید، یا آیا از کم آبی بدن رنج می‌برید.

– درباره ی علائم عملکرد ضعیف کبد و کلیه بیشتر بیاموزید تا اینکه بتوانید از تجربه‌های خود با پزشک حرف بزنید.

 

منبع:well-beingsecrets و bazdeh


مطالب مرتبط:

۲۵ مورد از بهترین مواد غذایی سرشار از منگنز که برای بدن مفید هستند

روغن عناب یا جوجوبا

فواید نوشیدن چای سبز

ارسال نظر

Cart
Your cart is currently empty.