سیرابی و شیردان خوراکی است که در فرهنگ آشپزی برخی از کشورهای آمریکای لاتین، خاورمیانه، ایران و چین به عنوان یک غذای رژیمی مورد استفاده قرار می گیرد. سیرابی و شیردان معمولا به شکل سرخ شده، پخته شده یا در سوپ سرو می شود و منبعی سرشار از پروتئین به شمار می رود. مصرف یک وعده سیرابی و شیردان پروتئین مورد نیاز روزانه بدن شما را تامین می کند که این میزان در افراد بزرگسال بین ۱۴۰ تا ۱۸۵ گرم است. در این نوشتار شما را با مهمترین خواص سیرابی و شیردان آشنا میکنیم.
یک وعده سیرابی شیردان به میزان 112 گرم دربردارنده 96 کالری، 14 گرم پروتئین و کمی بیشتر از 4 گرم چربی است که تنها 1.5 گرم از آن را چربی اشباع شده در بر می گیرد. میزان چربی اشباع شده روزانه پیشنهادی برای مردان برابر است با 30 گرم و برای زنان برابر است با 20 گرم. همین مقدار سیرابی شیردان دارای 138 گرم کلسترول است که این مقدار چیزی بین 46 و 69 درصد از کسترول مورد نیاز روزانه بدن انسان را تامین می کند.
یک وعده 112 گرمی سیرابی شیردان دارای 1.57 میلی گرم ویتامین ب12 است. این مقدار تقریبا 65 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین ب12 را در افراد بزرگسال، کمی بیش از 60 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین ب12 را در زنان باردار و 56 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین ب12 را در زنان شیرده تامین می کند. ویتامین ب12 به شما در داشتن پوست، مو، چشم ها و کبدی سالم کمک می کند و در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن شما نیز موثر است. بعلاوه، ویتامین ب12 به بدن شما در مدیریت بهتر استرس کمک می کند و در تولید DNA و جلوگیری از کم خونی موثر است.
فسفر در تمامی سلول های بدن شما حضور دارد و بخش قابل توجهی از آن در استخوان ها و دندان های شما قرار گرفته است. این ماده معدنی برای به وجود آمدن استخوان ها و دندان هایی سالم لازم و ضروری است. بعلاوه، فسفر در تجزیه چربی ها و کربوهیدرات ها به بدن شما کمک می کند و در تولید پروتئین و ترمیم سلول ها و بافت ها موثر است. بدن هر فرد بزرگسال و همچنین زنان باردار و شیرده روزانه به 700 میلی گرم فسفر نیاز دارد. یک وعده 112 گرمی سیرابی شیردان دارای 72 میلی گرم فسفر است که چیزی بیش از 10 درصد از نیاز روزانه بدن به این ماده معدنی را تامین می کند.
روی یک ماده معدنی بسیار موثر است و برای حفظ سلامتی و عملکردهای جسمی شما به اندازه آهن مهم و باارزش است. روی برای داشتن یک سیستم ایمنی سالم و همچنین برای رشد و تقسیم سلولی از اهمیت بالایی برخوردار است. بعلاوه، بدن شما از روی برای درمان زخم ها و تبدیل کربوهیدرات ها به انرژی قابل استفاده بهره مند می شود. همچنین شما برای داشتن حس بویایی و چشایی سالم به روی نیاز دارید. یک وعده 112 گرمی سیرابی شیردان دارای 1.6 میلی گرم روی است. بدن یک مرد و یک زن بزرگسال روزانه به ترتیب به 11 و 8 میلی گرم روی نیاز دارد. مصرف یک وعده سیرابی شیردان در طول روز 15 درصد از نیاز روزانه بدن مردان و 20 درصد از نیاز روزانه بدن زن ها به روی را تامین می کند.
امیدواریم از این مقاله خواص سیرابی و شیردان نهایت استفاده را برده باشید و از این غذای سنتی بسیار مغذی صرفا به خاطر شکل و بوی متفاوتش دوری نکنید.
منبع:healthyeating و bazdeh
مطالب مرتبط: